Arganolie i hudpleje: her er grundene til du skal bruge det

Bare en dråbe arganolie kan give dig mere end de fleste ansigtscremer er i stand til. Det er et helt naturlig produkt, velegnet til alle, selv til hud med akne og følsomme hudtyper. Det beskytter mod solen og det beskytter også ansigtet mod frie radikaler. Udover det, opretholder denne ægte marokkanske olie hudens hydrering, ligesom den regenererer og forskønner huden. Hør alle hemmelighederne om argan i hudpleje!

Arganolie kom til os fra Marokko, hvor de endemiske arter af argania træer (Argania Spinosa) har vokset i århundreder. Deres kerner er kendt for at være en rig kilde til olie. På grund af den tidskrævende og temmelig kostbare udvindingsproces kendes dette naturlige stof også under to øgenavne, nemlig Marokkos dyreste olie og flydende guld. 

Ikke desto mindre, hvis du prøver at bruge arganolie i din skønhedsrutine bare én gang, vil du helt sikkert sætte pris på den indsats, der er gjort for at få presset den ud. Hver dråbe af denne gyldne olie indeholder et sæt næringsstoffer, som vores hud har brug for, for at forblive smuk og se ung ud. Kender du alle hemmelighederne skjult i argankerner?

Arganoliens forskønnende egenskaber

At beskrive arganolie som flydende guld refererer ikke kun til prisen, men også til de dyrebare evner til at forbedre vores udseende. Det er bevist, at arganolie viser ekstraordinære medicinske og hudforbedrende egenskaber, som hovedsagelig skyldes den ideelle balance mellem de tre fedtsyrer: omega-3, omega-6 og omega-9. Derudover indeholder hver dråbe arganolie en imponerende mængde EFA’er, E-vitamin, plantesteroler, saponiner og squalen. Dette er en unik sammensætning af essentielle næringsstoffer, der er afgørende for vores hud – de findes ikke i nogen anden naturlig olie.

Brug af arganolie til din daglige skønhedsrutine er en god ide, ikke fordi dette stof indeholder alle de ovennævnte næringsstoffer, men fordi arganolie bruger de mange næringsstoffer til at neutralisere frie radikaler, forbedre regenerering og beskytte huden. Derudover er arganolie et blødgørende middel, hvilket betyder, at det ikke kun er i stand til at forhindre fugttab, men det er også en potent antioxidant og dermed et meget effektivt naturligt hudplejeprodukt.

Arganolie i ansigtshudpleje

Er det værd at bruge arganolie til at forbedre huden? Praksis viser, at arganolie oftest giver bedre resultater end almindelig kosmetik. Ikke alene er arganolie blid for huden, men også meget effektiv i forhold til at skabe de ønskede resultater – og det er netop derfor, mange kvinder rækker ud efter arganolien nårde vil forbedre deres  ansigtshud og de betragter det som en erstatning for de hudplejeprodukter, de har brugt normalt.

Der er mange måder at bruge ren arganolie på. For eksempel kan du bruge det som:

 • erstatning for ansigtscreme
 • udglattende makeup base
 • olie til makeupfjerning
 • en del af OCM-blandingen
 • basisingrediens til hjemmelavet ansigtsmaske
 • basisingrediens til hjemmelavet ansigtsscrub

Hvilken arganolie er den bedste?

Arganolie Nanoil

De bedste virkninger kommer uden tvivl fra koldpresset, uraffineret og 100% økologisk arganolie som f.eks. Nanoil Argan Oil. Dette er en naturlig kosmetik, der kan implementeres sikkert i daglig hud-, krops-, hår- og neglepleje. Dette produkt indeholder kun ren arganolie (INCI: Argania Spinosa Kerneolie), det er ikke-fedtet og tåles godt af huden uanset hvilken type. Hvordan virker Nanoils naturlige arganolie? Hvad er fordelene?

 • Øger fugtighedsniveauet i huden.
 • Beskytter mod foto-ældning.
 • Forbedrer hudens modstandsdygtighed og reducerer fine linier.
 • Nærer, genopliver og lysner huden.
 • Minimerer de skadelige virkninger af solbadning.
 • Efterlader huden perfekt ren ved at frigøre den fra skidt og snavs.
 • Regenererer hår og fremskynder hårvækst.
 • Forstærker øjenvipper, øjenbryn og negle.
Mere information

Arganolie vs. ansigtsserum

Egenskaberne og fordelene ved arganolie i hudpleje (og andet) er virkelig imponerende. Når arganolie anvendes regelmæssigt, påvirker den huden positivt og er i stand til at forynge den mærkbart. Alt dette får os til ivrigt at række ud efter arganolie og betragte det som en intensiv hudbehandling. Nogle sammenligner endda effekten med serum: koncentreret, gennemtrænger huden dybt og intensivt.

Kan du erstatte et serum med arganolie?

Der er ingen anden naturlig olie, der har så stor en mængde næringsstoffer gemt i bare en enkelt dråbe, hvilket er grunden til, at det kan betale sig at påføre arganolie sammen med et ansigtsserum – dette er en nem måde at eksponere din ansigtshud for den dobbelte portion effektiv pleje. Hvordan det? Det Serum, der påføres ansigtet, når ned i de dybeste hudlag og begynder at påvirke huden indefra: det øger cellefornyelsesprocesser, foryngelse og forskønnelse. Arganolie, der tilføres få øjeblikke efter ansigtsserum, skaber en tynd film på huden, der forhindrer alle næringsstofferne fra serummet, i at slippe ud. Huden tørrer heller ikke så hurtigt ud.