Alt hvad du bør vide om ansigtsserum

Ansigtsserum er et hudplejeprodukt der specielt er designet til at håndtere specielle hudproblemer og forbedringer. Vi vælger dette produkt, når vores hud skal udsættes for en intensiv og professionel behandling. Hvad er et ansigtsserum? Hvornår skal du bruge det?

Det er ikke længe siden at serummet blev opfundet i professionelle skønhedssaloner, før det blev brugt til intensivt foryngende hudbehandlinger eller kosmetiske procedurer, der havde et håb om at løse særlige hudproblemer. På grund af den lette tilgængelighed, kan vi nu nemt behandle acne, misfarvninger og rynker hjemme i vores egne hjem hurtigt og nemt. Før du tilføjer ansigtsserummer i din daglige skønhedsrutine, bør du dog lære nogle grundlæggende fakta om det.

Ansigtsserum: Produktet der håndterer alle dine specielle problemer

Nogle mennesker siger, at ansigtsserum ikke er andet end en flydende form for en fugtighedscreme. Dette er dog langt væk fra sandheden, da produkter er helt anderledes. Men hvad gør det anderledes end andre hudplejeprodukter?

VIDSTE DU, AT?

Én dråbe ansigtsserum har flere nærende stoffer end en regelmæssig del af en ansigtscreme.

Et godt ansigtsserum er et hudplejeprodukt, der indeholder aktive stoffer, som giver stærke effekter, deres koncentration er højere og generelt er de er mere effektive til at kæmpe for en smuk og ungdommelig hud. For eksempel er naturligt serum lavet af planteekstrakter, vitaminer og olier. Vores hud har brug for at udføre selvregenererende og genopbyggendeprocesser, hvilket lige præcis et naturligt serum er et koncentrat af. Sådanne stoffer er ansvarlige for forhindre tegn på hudens aldring. Hver dråbe af ansigtsserum er i stand til at trænge hurtigt ind i huden for at bringe hjælp og arbejde, hvor det er mest nødvendigt – i de dybeste hudlag, hvilket er derfor, at dette produkt er så godt. Dette er hvad der gør at det adskiller sig fra almindelig ansigtscreme, hvis formel ikke absorberes af huden og transporteres så dybt; i stedet fokuserer en ansigtscreme på at forbedre den mest overfladiske laghud.

Hvad skal man vælge: Ansigtsserum eller creme?

Da ansigtscreme er tættere, virker det til at have en rigere formel. Sandheden er dog anderledes, en del af ansigtscreme indeholder langt færre næringsstoffer end en lille dråbe koncentreret serum. Ansigtscreme er mere velegnet til daglig hudpleje, da de ikke er beriget med hudforbedrende ingredienser. Ydermere, skal du ikke forvente, at det løser alle dine hudproblemer og giver dig effekter med det samme. Det er dog anderledes hvis du bruger et ansigtsserum som en del af din hudplejerutine. 

Hvis du ønsker et produkt, der håndtere et bestemt hudproblem hurtigt og effektivt, skal du vælge et serum. En intensiv hudpleje bestående af et serum er stærk nok til at hjælpe dig med at forbedre din acne, oplyse misfarvning, forstærke ødelagte kapillærer og forynge hud ved at forhindre rynker og andre aldringstegn.

BEMÆRK!

Effekten på en ansigtscreme og et serum er forskellige, så derfor skal du ikke stoppe med at bruge en ansigtscreme. Serum, som nævnt før, påvirker de dybeste hudlag, hvorimod ansigtscreme kun tager sig af hudoverfladen. Du skal behandle din hud med serum og når den er absorberet, skal du efterfølge med en creme, hvis du vil opnå tilfredsstillende og gode resultater.

Hvordan bruges serum i hudpleje?

Du skal vide hvordan du bruger et serum korrekt, når du vælger at tilføje det til din hudpleje. Du burde også vide at dette type produkt, kan introduceres i din rutine på få måder:

 • Som en midlertidig behandling, når din hud føles tør, ser kedelig og træt ud.
 • Som en opgradering af aftenens skønhedsritual for at forbedre huden og få en udhvilet effekt om morgenen.
 • Som et komplementært element i den daglige hudpleje, der leverer antioxidativ effekt.
 • Som en anti-aging profylakse for at forhindre aldrignstegnene.
 • Som et fast element i moden hudpleje efter 30 år.
 • Som en løsning på hudproblemer som acne eller misfarvning.

Du skal huske at bruge et serum på den rigtige måde, uanset om du vil bruge produktet i en kort period eller som en fast del af dit skønhedsritual. Et serum er let og meget koncentreret, hvilket er derfor, at du kan skal bruge 2-3 dråber pr applikation. Serummet skal påføres på din hånd, efter du har rengjort din hud grundigt, hvorefter den spredes på ansigtet ved at klappe det forsigtigt med fingerspiderne. Efter serummet er absorberet helt ind i din hud, skal du efterfølge det med din yndlingscreme.

Ingredienser, du skal kigge efter i et serum

Uden tvivl er ansigtsserum et skøndhedsprodukt, som giver resultater, der er bestemt af dets bestanddele. Hvilke ingredienser har du brug for, hvis din hud kræver nogen anti-aging profylakse? Hvilke stoffer skal du kigge efter, når du ønsker at få glødende hud og bekæmpe misfarvninger?

Anti-age ansigtserum skal indeholde følgende ingredienser:

 • retinol (vitamin A), der hjælper med at fjerne døde hudceller og forynge
 • coenzym Q10, der beskytter huden mod frie radikaler
 • guaranaekstrakt, der stimulerer mikrosirkulation
 • E-vitamin (kendt som ungdommens vitamin), der er en potent antioxidant
 • ginsengekstrakt, der viser stærkt regenererende egenskaber
 • abrikosekstrakt, der bekæmper frie radikaler og hjælper huden med at forblive yngre

Ansigtsserum til misfarvning skal indeholde følgende ingredienser:

 • Vitamin C (ascorbinsyre), der er ansvarlig for at lette huden op
 • Vitamin A (retinol), der fjerner døde hudceller
 • hindbærfrøolie, der giver solbeskyttelse
 • aluminiumoxid (korund), der gør huden glat og fjerner døde hudceller

En fugtgivende ansigtsserum skal indeholde følgende ingredienser:

 • hyaluronsyre, der er ansvarlig for at tilvejebringe øjeblikkelig hydrering
 • arginin, der forstærker den naturlige hudens beskyttende lag
 • urinstof, der låser vand inde i huden

Genoplivende ansigtsserum skal indeholde følgende ingredienser:

 • hyaluronsyre, der er den mest effektive af alle stoffer, der er kendt for at levere hydrering
 • aloe bladekstrakt, der beroliger, nærer og fylder huden med vand
 • hvid teekstrakt, der har en stærk antioxidativ effekt
 • rosevand, der har en behagelig aroma og forynger huden
 • E-vitamin, der er en bevist antioxidant