Metoder til at eliminere akne – Slip af med det en gang for alle!

Akne er ikke et problem, der er forbeholdt teenagere. Flere og flere mennesker lider af såkaldt voksenakne. Det sker på grund af hormonelle ændringer, men også stress, forurening, medicin kan have en del af skylden. Det er spild af tid at regne med, at bumser og hudorme forsvinder af sig selv. Lær alt om hvordan man slipper af med akne.

Akne – skal du besøge en hudlæge?

I dag er der gennemprøvede og effektive måder til at berolige aknesymptomer og endda at fjerne akne en gang for alle. Det er bedst at starte med et besøg hos en hudlæge og for at konsultere om de uønskede ændringer og bumser. Lægen kan diagnosticere typen af akne, fordi hvis man ved, hvilken type akne der er tale om, og hvor den kommer fra, giver det dig viden om årsagen og dermed bliver det lettere at behandle. Du skal også huske på, at mild, men systematisk hudheling er bedre end invasiv rensning og epidermisirritation.

De bedste metoder til at slippe af med akne

1. Når du køber ny kosmetik kontrolleres ingredienslisten (INCI)

Det vil gøre det muligt for dig at undgå den irritation, der udløses af f.eks. vaskemidler i gel, alkohol i toner og tilstoppende ingredienser i cremen. Gå efter kosmetik, der indeholder troldhasselekstrakt, brændenældeekstrakt, timianekstrakt, gær, kaolin, amyl, zink.

2. Akne – vask din hud super blidt

Når det gælder akne, er det stadig almindeligt at bruge antibakteriel sæbe eller gel. Men husk på, at årsagen til akne ikke er bakterierne, men de hormonale ændringer i organismen. Derfor kan konstant brug af sådanne midler forårsage tørhed, men det vil ikke fjerne bumserne, ligesom aknen kan forværres og sebumsekretionen kan øges.

Brug et blidt rensemiddel 1-2 gange om dagen.

Undgå produkter med natriumlaurylsulfat og natriumlaurethsulfat, da de kan irritere huden. På den anden side må din gel eller skum (en mere blid udgave af gelen) gerne indeholde betain, Decylglucosid, Dinatriumlaureth Sulfosuccinat.

3. Akne – brug en toner og fugtighedscreme

Når huden er rengjort med gel, skal du helt sikkert bruge en toner – huden efter ansigtvasken kan have forstyrret pH, så oversecretion af sebum kan snart følge. Toner beroliger talgkirtlerne og genopfrisker huden. Husk, at toner ikke må indeholde alkohol. Hvis du har tør hud, så brug en mild fugtighedscreme. Det er bedst, når den er let, med en gel tekstur, så porerne ikke bliver tilstoppet.

4. Akne – vær klog når du eksfolierer

For at slippe af med døde hudceller, der blokerer talgkirtlerne, skal du bruge et blidt enzymatisk eksfolieringsmiddel (de indeholder frugt eller urteenzymer, der opløser de døde hudceller) eller en effektiv og hjælpsom kosmetik med frugtsyrer (alfa-, betahydroxysyre ). Husk at anvende dette som natkosmetik – de lysner og glatter huden ud, mindsker hyperpigmenteringer og oversekretion.

5. Akne – brug bumsegel og creme

Hvis du opdager en ny bums eller kan mærke at der er en på vej, skal du bekæmpe den i sin kerne. Gå efter en stærkt koncentreret antibakteriel stick, concealer eller gel. Denne form for kosmetik fremskynder sårhelingen og hæmmer bumsernes opbygning. Disse produkter indeholder normalt salicylsyre, tea tree olie og beroligende stoffer, f.eks. troldhasselekstrakt, termisk vand.

6. Akne – Beskyt din hud mod solen

Solbadning er skadeligt for din hud, uanset alder og hudtype. Det fremskynder selvfølgelig aldringen af huden og gør den modtagelig for kræftforandringer. Det er heller ikke godt for hud med akne, men af en helt anden grund. Solen tørrer huden ud, og den begynder snart at forsvare sig ved at producere mere talg. Derfor skal du bruge let kosmetik med mindst SPF 30, især hvis der anvendes kosmetik med frugtsyrer om natten. På den måde minimerer du risikoen for hyperpigmentering.

7. Akne – tryk ikke bumserne ud, men brug specielle behandlinger.

Selvom det er fristende, er det en fejl at trykke bumserne ud. En sådan invasiv handling fra din side kan ende med irritation og infektion. Desuden spreder du de bakterier, der er ansvarlige for akne, ud over hele ansigtet og øger muligheden for, at der dukker nye bumser op. I stedet skal du besøge en kosmetolog for at gøre brug af ansigtsbehandling med kavitationultralyd. Det irriterer ikke huden og men er til gengæld hensynsløst over for bumserne.

Din hud vil også sætte pris på beroligende behandlinger med alger eller urter. De er kendt for at berolige og fugte huden uden at tilstoppe porerne. Når det kommer til hud med hyperpigmentering, som er kedelig, mat, træt og med forstyrret sebumsekretion, er det bedste valg et serum med C vitamin. Det er bevist, at det ikke kun forynger, men også forbedrer hudtonen, heler akne, mindsker ardannelse efter akne og eliminerer hyperpigmenteringer.