Naturlig hudpleje: hvordan kommer man i gang med det?

I dagens verden er “naturlig” et slagord. Hvad betyder ordet når det kommer til hudpleje? Vores hud har allermest gavn af de gaver vi kan finde i naturen. Hvordan kommer man så i gang med hudpleje i overensstemmelse med naturen? Se denne mini-guide, som er for alle dem, der ikke vil have skønhed for enhver pris.

Hudplejeeksperter overbeviser os om, at naturlig kosmetik er den sundeste og mest hudvenlige men vi ved stadig ikke, hvad det betyder at kosmetik er naturligt. Betyder naturlig hudpleje, at der slet ikke må anvendes nogen produkter overhovedet, eller betyder det at der kun må anvendes produkter, der er mærket som miljøvenlige? Lad os aflive alle myterne og forklare, hvad hudpleje i overensstemmelse med naturen faktisk indebærer, og hvordan vi kommer i gang med det. Hvis du er interesseret i dette emne og vil ændre dine vaner, så læs min minivejledning for naturelskere og begynd at tage dig af din hud med omtanke!

Naturlig hudpleje. Hvordan er det?

I tråd med hvad naturen har skabt. Vil naturen give dig et avanceret ansigtsløftningskompleks, der er tilsat moderne behandlinger? Selvfølgelig ikke. Naturen giver os olier, antioxidanter, vitaminer, planteekstrakter, blomstervand og urtevand – hver af dem er værd at tilføje til din hudpleje. Når du introducerer dem, kan du kalde din hudpleje naturlig.

Den naturlige hudpleje er baseret på ingredienser, der findes i naturen. I stedet for kemikalier, parabener og alle menneskeskabte stoffer bruger man nærende, plejende og beskyttende ingredienser, der findet i naturen, på engen, i skoven eller marken.

Naturlig hudpleje. Hvordan starter man?

Først og fremmest: find de rigtige produkter. De afgør, om din hudpleje er naturlig eller ej. Se på ingredienserne – vælg produkter uden parabener, silikoner, oliederivater og syntetiske stoffer. Ethvert kunstigt stof vil kunne forårsage hudskader. De fleste irritationer og problemer såsom akne eller komedoner stammer fra brugen af ​​forkerte produkter fyldt med kunstige stoffer, der tilstopper hudens porer.

Mens du handler, skal du vælge naturlige hudprodukter, det vil sige hvis 90% af sammensætningen er lavet af naturlige stoffer, f.eks. vegetabilske olier, hydrosoler, essentielle olier, planteekstrakter eller stoffer som hyaluronsyre, vitamin E, retinol, coenzym Q10 (de forekommer også naturligt i vores kroppe).

Der er endnu en ting som det er vigtigt at huske: brug kun det mest essentielle antal produkter og skær ned på hudbehandlinger. Et storforbrug kosmetiske produkter giver ikke bedre resultater. Nogle gange får man faktisk langt bedre resultater, hvis man bruger mindre. på den måde forstyrrer du ikke hudens naturlige evne til at reparere. Vi må lade vores hud få sin naturlige skønhed tilbage i stedet for at camouflere den med masser af kosmetik.

Men hudpleje er ikke nok!

Før vi diskuterer hudpleje – uanset om det er naturligt eller ej-bør vi indse, at vores livsstil har stor indflydelse på hudens udseende. Hvis du spiser usund kost, ikke får vand nok eller ikke beskytter huden mod sol og forurening, hjælper selv de bedste hudplejeprodukter ikke. Lad os huske at gå holistisk til værks og tænke på at hudpleje skal starte indefra ved at give kroppen og dermed også huden god mad og kosttilskud.

Et par regler at kende og følge:

  • Indfør fødevarer, der er rige på EFA (omega syrer), i din kost.
  • spis masser af grøntsager, frugt, fuldkorn.
  • suppler med vitamin B og mineraler som f.eks. zink og silicium.
  • beskyt huden mod solen ved hjælp af UV-filter og naturlige olier.