Huden på 50+ – hudpleje, make-up, behandlinger

Dine favoritcremer som du har brugt i årevis virker ikke længere? Pludselig ser du, at huden er blevet løsere, den får rynker, dens farve ændrer sig, og den bliver mere og mere tør. Snart bliver rynkerne dybere og hyperpigmentering følger. Du er nødt til at handle og tilpasse din hudpleje til hudens behov og dens alder. Her er de bedste løsninger til huden, når man har rundet de 50.

Hvor hurtigt du ældes afhænger af dine gener, derudover har tyngdekraften sin del af skylden, men der er også eksterne faktorer, som på grund af vores egne handlinger også kan skade huden og fremskynde faldet i kollagen, elastin og hyaluronsyre. De timer, der tilbringes i solen, UV-stråler, kulde, cigaretter, lange aftener, stress, medicin, at man spiser for hurtigt, efterlader alle sine spor. Lær hvad moden hud har brug for, hvordan man tager sig af huden, og hvilken makeup man bør bruge.

Moden hud efter 50 – hvordan ser den ud?

Når du når 50-års-alderen, begynder østrogen at falde. Ændringerne i hudstrukturen og udseende er uundgåelige. Corneum bliver tykkere, og resten af hudlagene (epidermis og de subepidermale lag) bliver tyndere. Huden får en anden farve, bliver sløv, nogle gange gullig, hyperpigmentering dukker op, og udvidelse af blodkarrene kan forekomme. Desværre får huden med alderen færre næringsstoffer, fordi absorptionsevnen forværres. Beskyttelseslaget bliver også tyndere. Resultatet er, at huden er mindre elastisk, den er ru, tør, følsom, dækket af rynker, og ansigtet er mindre smidigt.

Creme af høj kvalitet til moden hud

Cremer til moden hud er nøgleelementerne i skønhedsrutinen. Men den skal fugte og samtidig have en anti-aging virkning. Baser din hudpleje på de velkendte og dokumenterede anti-aging ingredienser. Disse ingredienser er:

A vitamin – eller retinol, der på en synlig måde ‘stryger’ rynkerne og er ansvarlig for væksten af ​​epidermisceller, og det stimulerer kollagensyntese,

C vitamin – er genialt til pleje af huden uanset alder; styrker fornyelsen af ​​kollagenfibre, forbedrer hudens farve og styrker blodkarrene; det er en stærk antioxidant, så den beskytter huden mod frie radikaler. Udover alt det, fjerner C-vitamin akne hos voksne og gør hudtonen jævn. C-vitamin absorberes godt, især hvis man bruger det i form af et let serum – det går dybere ind i huden og er mere effektivt,

E Vitamin og coenzym Q10 – er endnu et stof med en bevist gavnlig effekt på huden; disse er stærke antioxidanter, der understøtter hudregenerering,

phytoøstrogener (plantebaserede hormoner) – kommer oftest fra sojaen og virker på samme måde som menneskeligt østrogen, dvs. at det øger epidermisregenerering og stimulerer kollagenproduktion, samtidig med at huden bliver hydreret.

Moden hud – UV-filter altid

Solen er ung huds største fjende. Det fremskynder hudens aldring, så din dagcreme skal indeholde et UV-filter. Påfør det altid i ansigtet, men også på halsen og i kavalergangen. Det er klart, at efter halvtreds er det et absolut must-have at have en speciel creme til huden under øjnene – det vil glatte rynker ved øjnene ud, men vil ikke forårsage irritation på den følsomme hud i dette område.

Den perfekte løsning er en creme med løfteegenskaber. Som natcreme anvendes et dybt regenererende produkt eller et godt serum, der har en meget mere intens og præcis virkning, f.eks. serum med retinol. Husk, at solbeskyttelsesfilteret skal være mindst faktor 30.

Moden hud og akne

Vidste du, at det efter man er fyldt 50 er mere sandsynligt at få voksenakne? Prædisponeringen er arvelig, men det kan også være et direkte resultat af faldende hormoner. Desuden skal blodkarrene udvides, og nogle gange opstår der smertefulde papler i ansigtet. Denne type hudforandring kræver konsultation med en specialist, og indtil da bør du undgå stærke og meget invasive eksfoliatorer og vaskegel som kan tørre huden ud.

Makeup til moden hud

Hovedopgaven med makeup for hud på 50+ er at camouflere alle ufuldkommenheder, rynker og furer. Brug en concealer, en foundation af høj kvalitet og pudder. Begynd med at skjule de mørke cirkler omkring øjnene, og camouflere hyperpigmenteringer eller dække bredere blodkar med grøn concealer. Din foundation skal være let og ikke klumpe sammen i folderne i huden. Det perfekte valg vil være en DD cream.

Du kan også gå efter bronzepudder (det er bedst, når det indeholder gyldne partikler) eller ferskenblush. Juice farver i blush er forbeholdt den unge hud. Vælg en pudder med HD-effekt, der reflekterer lyset, da det gør rynker mindre synlige. En lignende regel gælder ved valg af øjenskygge.

Du kan bruge lip glosser af alle typer, f.eks. en der giver fylde eller plejende, fugtgivende læbepomader med lyse farver, brune eller beige.

Æstetisk medicin til eliminering af rynker

Moden hud vil føles godt, når du giver den lidt professionel pleje. Du bør regelmæssigt besøge kosmetolog eller dermatolog. De vil matche den rigtige behandling med din hudtype og rådgive dig om hjemmebehandling, som du kan prøve. Glykoliske og retinoide peeling er perfekt til moden hud. Efter en række eksfolieringer bør du overveje blidere behandlinger, f.eks. mesoterapi (hudnæring ved hjælp af ultralyd) eller mikrodermabrasion (mekanisk epidermis eksfoliering).

Hvis du ikek gider at se på rynkerne mere, kan du beslutte at tage mere invasive skridt. Du kan få injiceret botox – det blokerer nervesystemets impulser i musklerne og gør det umuligt at lave det ansigtsudtryk, der gennem årene har været ansvarlig for de givne rynker. Virkningen af ​​botox varer i et par måneder.

Du kan også fylde rynker med hyaluronsyre, som er perfekt til at fylde furer og latterlinjer omkring læber og næse og på kinderne. Effekten varer i mere eller mindre seks måneder.