Sådan passer du på dine fødder før sommerferien – Lette tricks og effektive kosmetikprodukter

Sommerferien er måske det skønneste årstid, men det kommer også med mange udfordringer, især hvordan man tager vare på dine fødder. Fødderne skal være sunde at gå i åben tøj, tynde sokker eller endda gå barfodet. Først når fødderne er indbydende og bløde, er du klar til sommeren. Derfor er det vigtigt at have en konsekvent rutine for at passe på dine fødder i slutningen af vinteren og foråret, før du tager til stranden.

Helt grundlæggende fodplejirutiner

Grundlæggende fodpleje involverer rent faktisk mange lignende skridt, du foretager med alle andre dele af din hud. Det vigtigste at begynde med er at holde dine fødder rent og tørre. Dette skal gøres dagligt, fordi dine fødder er mest udsatte for at absorbere skadelige bakterier. Skyl dine fødder grundigt med varmt vand, og tør dem omhyggeligt med en blød håndklæde. Det er bedst at gøre dette om morgenen samtidig med badning af hele kroppen, så dine fødder har tid til at trække vejret hele dagen. Brug en god fugtighedscreme til fødderne dagligt efter badning og også før du går i seng. Dette trin er det vigtigste trin i fodpleje, så du bør ikke springe over det. Massér cremen grundigt ind i hver fod, især spicesområderne og hælene. Dette vil hjælpe med at styrke hudsplejen og få fødderne til at se og føles bløde og sunde, hvilket er en uundværlig del af din rutine.

Sådan fjerner du fodornen hjemme

Calluses og hård hud ofte dannet, når du har stået eller gået for længe på hårde overflader. Hvis du har lette calluses, kan du fjerne det selv derhjemme.
Først når du har brugt en fugtighedscreme, bør du forsigtigt skrubbe bort calluses med en blød børste. Dette skal gøres meget forsigtigt for ikke at skade dig selv. Aftør helst hænderne og fødderne med et steriliseret vådserviet, før du starter proceduren. Skub ikke for hardt, da det kan gøre ondt og forårsage athfødderne blødder. Massér forsigtigt calluses med et lille tryk, indtil det hele er skrubbet godt af. Atom der kommer en blød skorpe, skal den skrabes med en steril kniv, som har et stort hoved. Brug hudens naturlige aggressivitet til at fjerne alle calluses, og samtidig være forsigtig. Når alle calluses er fjernet, skal du anvende en fugtighedscreme, så dine fødder bliver hydreret. I slutningen af proceduren er det en god ide at klippe dine tånegle og fjerne eventuelle løse eller døde hudceller. Dette er især vigtigt for sundheden i dine fødder og dit generelle velbefindende.

Hvordan man glatter fødderne let

Dine fødder har brug for ekstra kærlighed for at se tilstrækkelige ud til sommerferien. Der er mange produkter og teknikker, der kan gøre dine fødder bløde. De to bedste metoder til glatte fødder er fodbade og kornscleroterapi. I en fodbad skal du blot fylde en stor spand med lunkent vand og føje nogle få dråber eterisk olie til det. Derefter skal du lægge dine fødder i vandet i 5-10 minutter, og det glatte eurcyl syre i vandet vil åbne porerne og tage døde hudceller og fjerne dem. Til kornscleroterapi skal du bruge en speciel gel eller creme, der inneholder salicylsyre, som vil glatte dine fødder. Efter applikation af kornskleroterapi skal du ikke bruge sko eller omgående få vand på dine fødder. Lad det tørre naturligt, og om nødvendigt kan du anvende en fugtighedscreme efter 20-30 minutter.

Hvordan man sikrer, at fødderne holder sig sunde hele sommeren

Når du forlader sommervarmen, skal du sørge for at pleje dine fødder ivaretægge den nyvundne glathed. Brug ideelt set altid et par komfortable sko, der skåner dine fødder, når du bevæger dig udendørs. Hold dine fødder våde forlasset. Du skal altid bære flip eller sandaler, når du bader – også selvom du er barfodet – for at undgå skadelige bakterier, der kan komme ind i huden. At gå barfodet er en god ide på stranden eller endda på stierne, da dette hjælper med at forblive beroliget og undgå overdrevne varme og fugt.

Cosmetic Products til fodplej

Der findes et stort udvalg af effektive kosmetikprodukter til fodpleje. De bedste er dem, der allerede er nævnt ovenfor. Disse produkter tilbyder større og øjeblikkelig behandling af dine fødder, og giver et bedre resultat.

Du kan prøve en eksfolierende koncentrat, der blide korn, der indeholder frugtsyrer, der blødgør hardhud og døde hudceller. Brug denne blanding een gang om ugen, og promptly vil du observere dine fødder forbedre.

Der findes også fodflakscremer designet til at smøre okker og solskoldninger, så de heler hurtigere og lettere. Disse cremer bør anvendes på fødderne efter eksfoliering.

Foot gels og Krom-geler indeholder mineralkomplekser, der reducerer ubehag og hævelse.

Du bør også få en fugtgærende og beskyttende creme designet til daglig fodpleje, der også hjælper med at forebygge