Mørke rande: Hjemmebehandlinger til at slippe af med dem for altid

Hvordan håndteres mørke rande under øjnene? Dette er uden tvivl et almindeligt problem, der fratager os vores medfødte charme. Heldigvis er der lige så mange midler til at håndtere dette problem som der er årsager.

Det er klart, at den hurtigste måde at håndtere mørke rande på er at dække dem med en concealer, men det er kun en midlertidig løsning. I dag giver vi dig flere råd til hvordan du kan slippe af med de mørke rande. Hør om nogle hjemmeremedier der kan bekæmpe mørke rande under dine øjne.

Hvad forårsager de mørke rande?

 • genetik
 • træthed, kronisk stress, mangel på søvn
 • at tilbringe mange timer foran en skærm
 • læsning i dårlig lys
 • vitaminmangel
 • nogle sygdomme (anæmi, allergier, nyre- og leverlidelser, hormonelle udsving, diabetikere)
 • forkert hudpleje
 • hudpigmentering
 • kaffe, cigaretter og alkohol

Der er selvfølgelig intet, der kan ændre vores genetik, men resten af årsagerne er noget du kan gøre noget ved, er det ikke?

Forskellige typer af mørke rande

Når du er i stand til at genkende den type, dine mørke rande er, ville det blive betydeligt lettere for dig at slippe af med dem. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvilken type de mørke rande under dine øjne er, og tag kampen op imod dem!

 • Blålig, lilla eller violette rande under øjnene indikerer, at din krop har brug for mere K-vitamin, der findes i enten bladgrøntsager eller korsblomstrede grøntsager. Sørg også for at tage nok C og A vitamin. Og sidst men ikke mindst, drik rigeligt med frisk vand og skær ned på sukker og salt.
 • Brune eller gule rande under øjnene viser sig, når din krop mangler B6 og B12 vitamin, samt folat. Sådanne mørke rande er et tegn fra din krop, som vil have dig til at spise mindre sukker og drikke mere vand. Prøv at berige din diæt med rå og dampede grøntsager.
 • Dybe mørke mærker under det nedre øjenlåg betyder, at din krop ikke får nok K og A vitamin. Hvis det er tilfældet bør du indtage flere bladgrøntsager, korsblomstrede grøntsager, persille og dampede grøntsager. Det vil være gavnligt, hvis du begrænser mængden af kaffe du drikker i løbet af dagen. I stedet bør du række ud efter glas frisk mineralvand.

Naturlige allierede, der hjælper dig med at håndtere mørke rande

Øjenhud er uden tvivl skrøbelig og skal behandles forsigtigt. Hjælp den med at få det bedre ved at behandle den med en god øjencreme. Du bør også bruge følgende ekstrakter: kastanje, kamille, ginkgo, kornblomst, kaffe og kakao, grøn te samt K og C vitamin.

Hjemmebehandling for at vinde kampen mod mørke rande under øjnene

Nedenfor finder du et par dokumenterede ideer til bekæmpelse af mørke rande under øjnene.

 1. Forbindinger med grøn te – bare læg poser infunderet med grøn te på dine hævede øjenlåg. Grøn te er en rig kilde til polyfenoler, det toner huden og indsnævrer blodkarrene.
 2. Kastanje- og kamilleforbinding – begge planter reducerer hævelse, har anti-aldringseffekt og håndterer inflammation. Desuden forstærker de blodkarrenes vægge. Når det kommer til kamille, er denne urt i stand til at berolige, afslappe og highlighte huden.
 3. Friske agurkeskiver – der findes ingen lige til denne længe kendte metode til at behandle mørke rande på. Agurk er i stand til at gøre huden lysere, den hydrerer og efterlade huden frisk og tonet. Desuden er den ansvarlig for at forstærke blodkarrene og giver en behagelig kølende følelse. Det er en god ide at putte skiver af agurk i køleskabet for at køle dem ned, før du lægger dem på øjnene. Takket være dette kan du være sikker på, at agurken vil give dig en  hurtigere og bedre effekt.
 4. Massage med isterninger – kølige våde bandager med isterninger reducerer hævelse. De indsnævrer blodkarrenes vægge og forbedrer lymfestrømmen.
 5. Vildrose olie – på grund af et højt C-vitaminindhold anerkendes denne naturlige olie som en potent antioxidant, der desuden tager sig af rynker og efterlader huden lysere. Bortset fra C-vitamin indeholder vildrose olie også vitaminer fra A, E og B-grupperne. Denne olie er god til at reducere mørke rande, reducerer hævelse lige som den forstærker væggene i blodkarrene.
 6. Rosenvand – våde forbindinger lavet med rosenvand er i stand til at lysne huden og genskabe denne sunde hudfarve. Ligesom vildrose olie er rosenvand i stand til at forstærke væggene i blodkarrene og og så har det anti-aging egenskaber.