5 gyldne regler til at pleje huden under øjet effektivt

Huden under øjet er utrolig følsom og skrøbelig, og derfor har den brug for særlig opmærksomhed. På grund af manglende talglag, der skaber en beskyttende lipidbarriere, er dette det område i ansigtet der udvikler rynker tidligst. For at forsinke fremkomsten af kragetæer skal du passe godt på huden under øjet. På den måde kan du være sikker på, at folk ikke tror at du er ældre, end du i virkeligheden er. Lær hvordan du kan passe på den følsomme hud under øjet.

Huden under øjet: Hvorfor bliver den svagere?

Som nævnt tidligere er huden omkring øjnene tynd og den mangler talgkirtler. Desuden har den ingen beskyttelse, så den påvirkes ofte af irritationer. Derfor har dette skrøbelige hudområde en tendens til at blive slasket, og det mister hurtigt smidigheden. I sidste ende kan der komme hævelser og mørke rande.

Hud under øjet er ikke i stand til at beskytte sig selv mod den negative indvirkning fra eksterne aggressorer. En usund livsstil, der inkluderer søvnmangel og dårlige spisevaner, hjælper heller ikke. Ud over dette skader solens stråler og byforurening hudens grundlæggende bestanddele, så den langsomt bliver mindre elastisk, ser træt ud og bliver tør og mat.

Huden under øjet: 5 gyldne regler for effektiv pleje

1. Fjernelse af Makeup

Denne regel gælder naturligvis ikke kun huden omkring øjnene, men hele ansigtet. Det er vigtigt at tage sminke af for at få ungdommelig hud; Sørg derfor for at gøre dette forsigtigt og omhyggeligt. 

Huden omkring dine øjne vil takke dig, hvis du fjerner makeup ved hjælp af naturlige og blide micellar lotioner, mælk, emulsioner, olier eller naturlige vegetabilske olier. Vandtæt makeup fjernes med bi-fase lotioner beriget med nogle urteekstrakter såsom kornblomst. Sørg desuden for, at de makeupfjernere, du bruger, ikke indeholder SLS, SLES, alkoholer, syntetiske farvestoffer og barske konserveringsmidler.

Det er værd at huske på, at dette følsomme område under øjet ikke kan lide at blive gnedet eller strakt. Derfor skal du, i stedet for at fjerne sminke med voldsomme, gnidende bevægelser, lægge en vatrondel fugtet med den valgte kosmetikfjerner på det lukkede øje. Vatrondellen bør smelte øjenmakeupen væk og efterlade huden ren uden at forårsage skade.

2. Massage, våde bandager og masker

Træt og hævet hud under øjet vil helt sikkert sætte pris på, at du behandler området med våde bandager, der er gennemblødt af urtemedicin eller urtedestillat; Du kan også køle bandagerne ned i et køleskab, før du lægger dem på øjnene. Når det kommer til urteinfusioner, er de der er gavnlige for øjenhud: hvid te, kamille, mælkebøtte og lime olie. Faktisk er aloe gel også  godt til træt hud under øjnene. Sådanne urteinfusioner kan også bruges som ansigtstoner, derfor kan du bruge dem over hele dit ansigt i stedet for kun at fokusere på øjenområdet. Bortset fra urter, kan grøn te og friske agurkeskiver også hjælpe dig med at forbedre huden under øjnene.

Blid massage på øjenhuden er en perfekt måde at holde den smidig og frisk på. Denne behandling afhjælper hævelser og forbedrer lymfestrømmen. Hvordan masserer man huden under øjet? For eksempel kan du bruge isterninger eller købe en god øjencreme, der kommer med et særligt værktøj til at massere. Desuden kan du gøre brug af naturlige olier, f.eks. arganolie. Spred det på øjenhuden og begynd at massere ved hjælp af en jaderoller eller det massageværktøj, som din creme indeholder.

3. God øjencreme

Det er uden tvivl vigtigt at anvende gode øjencremer for at få en smuk hud under øjet. Det er værd at huske på, at denne sensitive del af ansigtet skal behandles med sådanne produkter temmelig tidligt – man skal helst begynde senest når man er fyldt 25 år. En let fugtgivende øjencreme vil helt sikkert forbedre din hudkvalitet og forhindre for tidlige rynker.

Det er værd at vide, at øjencreme og ansigtscreme er to helt forskellige produkter. Førstnævnte er lettere og mere blid, mens sidstnævnte ofte er tættere. En anden ting, der adskiller begge produkter, er ingredienserne. I de fleste tilfælde består øjencreme af færre stoffer end en almindelig ansigtscreme. Hvorfor det? Fordi under øjet er huden meget mere følsom og har andre behov der skal tilfredsstilles.

Bemærk!

Ansigtscremer udsættes ikke for øjenlæge-tests, hvilket er obligatorisk i øjencremer. Desuden kan ansigtscremer overbelaste den sarte øjenhud. Næste gang du køber øjencreme, så tjek altid ingredienslisten. Prøv at finde et produkt, der indeholder mindst et af følgende stoffer: vitamin A, C, E, hyaluronsyre, koffein, ceramider og antirynkemidler.

Hvis du vil give din hud under øjet effektiv pleje, skal du sørge for, at ingredienserne i en bestemt creme er af høj kvalitet og er blevet testet for at være sikre for øjnene. De må ikke forårsage irritationer eller udløse bivirkninger.

4. Søvn og hvile

Du ved vel, hvordan huden kan se ud efter en søvnløs nat. Manglende søvn om natten er hovedsageligt synlig i vores øjne: røde øjne, træt udseende og hævede øjenlåg. Det tager altid hårdt på os når vi bliver oppe for længe, og huden omkring øjnene er det der lider allermest. Derfor skal du, hvis du vil nyde en flot hud, gøre dit bedste for at få nok søvn. Når alt kommer til alt er natten det tidspunkt, hvor alle hudregenererende processer finder sted.

5. Solbeskyttelse

Solens stråler er skyld i accelereret ældning af huden, rynker og misfarvning. Desværre er solen en af ​​de største fjender for ungdommelig hud. En anden faktor, der negativt påvirker hudens tilstand, er høj-energi synligt lys HEV genereret af skærme. Uanset om du blot udsætter din hud for en type lys eller for begge dele, ødelægger de din hud gradvist, og skaderne er uoprettelige. Dette er præcis, hvad der gør solbeskyttelse så vigtig. Glem aldrig at bruge solcreme og cremer med høj SPF. Selv solbriller hjælper! Find naturligvis de solbriller, der har UV-filtre – find dem hos professionelle optikere.