5 essentielle ingredienser enhver hudtype skal bruge

Os kvinder vil gerne føle os smukke og det er netop hvad daglig hudpleje, make-up og diverse anstrengelser er til for. Heldigvis er der kun fem ingredienser som huden reelt behøver og de er nøglen til success. Ved du hvad du skal bruge i daglig hudpleje for at holde huden sund og flot?

Naturen gav os svaret på dette spørgsmål for lang tid siden. Huden har ikke brug for konserveringsstoffer, silikoner, dehydrerende ingredienser eller avancerede anti-age produkter. Tro det eller ej, alle hudtyper har brug for bare fem ingredienser for at bevare sundheden og den naturlige skønhed. Hvilke er det? Jeg tror du allerede kender dem godt!

FEM INGREDIENSER SOM DIN HUD HAR BRUG FOR (OG DE ER RIGELIGE!)

Hyaluronsyre: fugtende

Hyaluronsyre er det stærkeste og mest almindelige fugtende produkt i kosmetik. Det er godt, for denne ingrediens er naturlig for vores kroppe. Der er selvfølgelig forskellige typer hyaluronsyrer men de har alle sammen den samme effekt:

  • undersøtter vandet inde i huden
  • låser vandet så det holder længere
  • forbedrer hudens elasticitet og fasthed
  • giver lindring til irriteret hud
  • giver huden en naturlig glans

Antioxidanter: sløver aldring

Antioxidanter er også essentielle for huden. Disse ingredienser er beregnet til at modvirke frie radikaler der forårsager oxidativt stress, som til gengæld fører til en hurtigere aldringsproces. Hvis du gerne vil holde rynkerne væk, så skal du beskytte huden mod frie radikaler, og det er netop hvad antioxidanter er lavet til. De mest populære er følgende:

  • flavonoider der findes i store mængder i f.eks. grøn the.
  • vitamin E, aka ungdommens vitamin
  • beta-caroten der forvandles til vitamin A
  • alfa-liponsyre (ALA) og andre syrer

Vitamin C: lysner og forynger

Vitamin C er en lige så stærk antioxidant men fortjener et separat afsnit for dens fantastiske egenskaber. Huden kan godt lide ascorbinsyre for den intense anti-age effekt. Det bekæmper ikke blot frie radikaler men lysner også pigmentpletter, udjævner hudtonen og genopretter en sund glød. Det er derfor vitamin C-produkter er et godt valg i dagligdagen.

Bemærk!

Ved at bruge en serum beriget med vitamin C, så kan du bruge dets fulde potentiale takket være en højt koncentreret serumformel der nemt trænger dybt ind i hudens lag.

Fedtsyrer: vedligeholder fugten

Umættede fedtsyrer – omega – kommer frem på listen over ingredienser der er vigtige for sund hud. Hvor kan du finde dem og hvad gør dem så vigtige? Det er nemmest at bruge naturlige olier, og derfor er de også populære. Rene olier er det bedste valg, for fedtsyrerne er rige på lipider der vedligeholder hudens hydro-lipide lag. Dette er vores naturlige barriere der redder huden mod tab af fugt. Hvis du ikke ønsker tør eller irriteret hud, skal du bruge fedtsyrer, dvs. olier.

Kollagen: en garanti for fast hud

Hvad ellers skal huden bruge? Kollagen, eller helt nøjagtigt, kollagen og elastin. Det er to proteiner der giver hud modstandskraft, fasthed og mere smidighed. De udgør hudens ‘skelet’. Desværre sænkes niveauet af kollagen når vi bliver ældre, så hvis vi ikke genopfylder den gennem hudplejeprodukter, vil huden hurtigt blive slap og rynket.