Hvad er din hudtype?

Det er altafgørende at du kender din hudtype, så du kan vælge den rette skønhedsrutine. Du kan besøge en professionel der kan afgøre det for dig, men omhyggelig observation af huden kan typisk fortælle dig hvilken hudtype du har. Tjek hvilken af de følgende beskrivelser der matcher din hud og lær alt om hvordan du plejer den.

Hvad er din hudtype – typer af hud

Tør hud – tynd, delikat, ofte glansløs og træt.

Du bør begynde at pleje den i dine 20’ere, da denne hudtype plejer at få rynker ret hurtigt. Huden om øjnene og læberne er særlig sensitiv. I en skønhedsrutine for tør hud, så undgå brugen af basiske sæber der forårsager tørhed, såvel som kosmetik med alkoholer (f.eks. alkoholdenat). I stedet, så prøv at brug mild vaskeskum og rensemælk til at fjerne make-up med. Du kan også bruge OCM-metoden (vælg olier der er bedst for tør hud). De bedste olier for tør hud er bomuldsfrø, aften primula og avocadoolie. Det er super nyttigt at bruge fugtende og nærende ansigtsmasker 2-3 gange om ugen. Brug en mild eksfoliant med enzymer, da den ikke kræver at du gnider huden. For at fugte og lindre irritationer hos tør hud, så brug naturlig aloe.

Sensitiv hud minder meget om tør hud. Den er ekstremt tynd, næsten transparent – ofte er alle blodkar synlige. Sådan en hudtype er udsat overfor irritationer, allergi og karsprængninger.

Sensitiv hud kræver intenns pleje og al kosmetik du bruger, inklusive ansigtsmasker, bør være allergivenligt. Brug fugtende og nærende ansigtsmasker med lindrende egenskaber 2-3 gange om ugen. Brug rensende ansigtmasker knapt så ofte. Naturlige og milde olier vil perfekt passe til skønhedsrutinen. En af de bedste for sensitiv hud er sød mandelolie.

Fedtet hud er tyk og næsten altid skinnende. På denn ene side, så er denne hudtype mere modstandsdygtig overfor den skadelige virkning fra ydre faktorer og rynker der kan opstå men på den anden side skal du bruge en del kræfter på at få den til at se pæn og sund ud. Fedtet hud er et oplagt sted for bakterier, så nye hudorme og bumser kan hurtigt dække op. Du bør ofte lave rensende behandlinger. I din daglige skønhedsrutine, så bug en særlig vaskegel, blødgørende middel og toner. Husk på, at fedtet hud også kræver hydration og kan lide naturlige olier, så det er vigtigt at olien passer til hudtypen. Prøv jojoba, tamanu og hampolie.

Kombineret hud kan beskrives med træk fra både tørre og fedtede hudtyper. Normalt findes den fedtede hud i T-zonen (pande, næse, hage) mens den tørre hud er på kinderne.

Når det gælder skønhedsrutinen for denne hudtype, så bør du bruge fugtende kosmetik der også styrer arbejdet i talgkirtlerne – det bedste produkt for kombineret hud er jojobaolie – det fugter ikke blot, men hæmmer også udskillelsen af talg i de fedtede dele af huden. Det hele skyldes squalen i oliens komposition som er ansvarlig for forbedringer når det gælder mængder – squalen er også et komponent i talg fra mennesker.

Husk også på, at når det gælder kombineret hud, så bør den rensende ansigtsmaske placeres på de fedtede dele og den fugtende ansigtsmaske på de tørre dele af huden.

Normal hud er typisk for… børn. En meget lille procentdel af voksne kan sige, at de har hud med en fin teint, korrekt hydration og udskillelse af talg, fri for hyperpigmentation og bumser. Skønnhedsrutinen for denne hud kræver ingen problemer. Du kan endda vaske det kun med vand og sæbe. Brug en rensende og fugtende ansigtsmaske en gang om ugen.