5 fun facts der vil hjælpe dig med at forbedre din ansigtshud

Enhver hudtype kræver lidt forskellig behandling. Der er visse praktisser der kun passer til én hudtype, men der er også nogle hudplejeteknikker der forbedrer alle hudtyper. Ønsker du en fejlfri og blød hud? Læs disse 5 fun facts for at lære hvad din hud skal bruge og hvordan man opfylder disse behov effektivt.

Hemmeligheden ved smuk ansigtshud er meget simpel: du skal behandle din hud med produkter der giver den alt den skal bruge. Selvom hver hudtype mangler forskellige slags næringsstoffer, er der en ingrediens der altid bør leveres til kroppen – det er selvfølgelig vand. Vidste du, at der er nogle universelle tips der kan hjælpe dig med at nyde flot hud uanset hvor gammel du er? Læs videre for at se hvorvidt du kender dem. Takket være denne artikel, vil du også lære hvordan du forbedrer din teint nemt. På et øjeblik kan du lære din huds behov at kende og denne viden kan hjælpe dig med at bryde dårlige hudplejevaner hvis du har dem.

Hvordan plejer man huden derhjemme?

Tror du at du kender alle hjemmelavede hudplejebehandlinger der forbedrer huden? Kender du alle tricks der lader dig nyde den bedste version af din hud? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

1. UV-beskyttelse skal bruges hele året

Det er en af de mest almindelige fejl i hudpleje. Mangel på solbeskyttelse og sjælden brug af solcreme kan påvirke huden negativt. Man skal huske på, at huden skal permanent skærmes for at forhindre alle de negative effekter som solen har på vores hud. Nylige undersøgelser har bevist at UVA og UVB-stråling kan trænge gennem skyer, tøj og glas. Selv om vinteren, eller når man sidder i skyggen, udsætter du konstant din hud for skadelig sollys. Den eneste barriere som solstråler ikke kan gå igennem, er et lag af enten solcreme eller en naturlig skønhedsolie (vælg en der tilbyder høj SPF).

DET ER VIGTIGT!

Solen får din hud til at ældes hurtigere, og det kan føre til alvorlige hudproblemer. Da melanin absorberer UV-stråler, kan du overveje at solbrun hud kan være et naturligt skjold. Men uanset om du solbader eller bare går udenfor, så skal du altid bruge solbeskyttelse.

2. Enhver hudtype, selv fedtet hud, har brug for hydration

Alle hudtyper har jævnligt brug for at blive genopfyldt med vand. På trods af at vi ofte bliver mindet om det af dermatologer, så glemmer vi det typisk og bruger dehydrerende produkter til at behandle fedtet hud. Men selv hud der producerer for meget talg har brug for vand. Du bør ikke forvente at håndtere seborré medmindre du lader huden blive fugtet.

DET ER VIGTIGT!

Fugt er centralt i hudpleje. Bare se hvordan fedtet ansigtshud reagerer til mangel på hydration – det producerer overskydende talg for at kompensere for vandmanglen.

3. Make-up fjerning og ansigtsrens er to vigtige stadier i hudpleje

Går du i seng med fuld make-up? Du skal huske på at snavs, giftstoffer og kosmetikrester der forener ansigtshuden, kan forårsage enorme skader – faktisk er det den nemmeste måde at tilstoppe både hudporerne og talgkirtlerne. Når du fjerner make-up forhastet og forkert, når du ikke sørger for at din hud er helt ren, så belaster du huden. Resultatet er knapt så lækkert: acne, hudorme og endda inflammation i slemme tilfælde.

DET ER VIGTIGT!

Daglig ansigtsrens og make-up fjerning er vigtigt for effektiv hudpleje. Faktisk er disse to elementer lige så vigtige som hydration og solbeskyttelse. Derudover, jo renere huden er, jo flere næringsstoffer kan den absorbere.

4. Ingen hudtype, selv akneplaget hud, bør udsættes for dehydrering

Endnu en ting der skal pointeres er, at uanset hvilken type hud du har – om den skinner overdrevet eller er påvirket af akne, så må du aldrig dehydrere huden. Udtørring af hudlæsioner får dem ikke til at forsvinde hurtigere. Faktisk er det den værste måde at håndtere akne på, som oftest bliver udløst af bakterier. Når du prøver at tørre din hud, så begynder den at producere mere talg. På denne måde forstyrrer du også hudens naturlige beskyttende barriere, så den bliver forsvarsløs mod de bakterier der gav dig akne. Det er derfor klart at denne praksis forværrer huden.

DET ER VIGTIGT!

Når huden er fugtet, kan den langt nemmere lave de genopbyggende processer mere effektivt og håndtere akne langt bedre. Sidst men ikke mindst, så kan du få mærker efter akne hvis du dehydrerer din hud.

5. Naturlige olier tåles af alle hudtyper

Når først du kan gennopfylde din hud med vand, så bør du gøre noget for at vedligeholde det rette niveau af hydration i huden. Dette kan opnås ved at behandle huden med ingredienser der er ansvarlige for at lave et tilstoppende lag og forhindre vandtab. Måske har du hørt et par gange, at naturlige oliier er de bedste skønhedsprodukter til at behandle alle hudtyper, men måske er du stadig bange for at din fedtede hud ikke vil reagere positivt på de ekstra doser olier. Se på olier som blødgørende midler der tilbyder forskellige niveauer af omegasyrer, og som også adskiller sig når det gælder struktur. Dette ebtyder at de passer til alle hudtyper. Derudover er der mange nnaturlige olier, såsom tamanu, hamp og arganolie, som er lavet til kun at pleje fedtet hår og hud!

DET ER VIGTIGT!

Naturlige skønhedsolier kan genopbygge den naturlige hydro-lipide barriere i huden. Dette gør huden stærkere og beskytttet fa at miste vand. Det kan ikke benægtes at alle hudtyper har brug for naturlige olier. Men prøv at mache olien med din hudtype.