Multi-step guide til ansigtsrensning

Den bedste rutine til rensning af huden – her er hvordan du gør det trin for trin!

Ved du, hvordan du renser din hud i ansigtet? I de fleste tilfælde besvarer vi dette spørgsmålmed et ja, gør vi ikke? Det lader dog til, at det ikke er helt sandt. At fjerne makeup er kun halvdelen af det der skal til for at gøre huden ren, for bortset fra kostmetik med farve er der hundredvis af andre urenheder, der samles på vores ansigter i løbet af en dag. Desuden har de fleste af os også nogle dårlige hudplejevaner, som vi er helt uvidende om, og det gør bare det hele meget værre. Tag en micellar lotion for eksempel; mange kvinder fjerner det ikke fra deres ansigter, når de har brugt det. I stedet smørre de en almindelig ansigtscreme ovenpå et tyndt lag af miceller. Når det er sagt, er det en god ide at lære og prøve ansigtsrensning i flere trin – dette er et simpelt skønhedsritual, der hjælper dig og dit ansigt med at have det godt!

Smog, udstødningsrøg, toksiner, stress og endda nogle lægemidler – det er de faktorer, der påvirker kvaliteten af ​​vores ansigt temmelig negativt. Derfor betragtes det at rense ansigtet for alle disse urenheder som det vigtigste element i et dagligt skønhedsritual. Medmindre dette gøres regelmæssigt, har selv den fineste ansigtscreme ikke mulighed for at trænge ind i huden og fugte den, som den burde.

Hvorfor er det så vigtigt at rense ansigtet?

  • Du forbedrer hudens absorptionshastighed, og på grund af den massage, der gives under rensningen, stimulerer du huden til at arbejde mere effektivt, hvilket betyder, at den regenererer hurtigere.
  • Fordi du fjerner al kosmetisk ophobning, talg, støv og døde hudceller, hjælper du din hud med at fungere ordentligt.
  • Du forhindrer hudorme, akne  og andre uperfektheder i at opstå.

Se selv her hvor nem en multi-step rutine til rensning af ansigtet er. Du kan gøre det alene derhjemme helt ubesværet. Indfør ansigtsrensning i flere trin i din daglige hudplejerutine for at se, hvor ren, sund og yngre din hud bliver.

Hvordan renser man ansigtet derhjemme?

Denne procedure er hurtig og enkel. Lær fire trin til en perfekt ren hud.

1. NATURLIG OLIE, det vil sige det man kalder Oil Cleansing Method

Makeup, urenheder, vandfast kosmetik? Det er hvad naturlig olie kan bruges til at fjerne. Dette naturlige stof har ingen problemer med at fjerne de fleste skønhedsprodukter, herunder dem, der er vandfaste. Tag bare en lille smule naturlig olie op fingerspidserne og fordel det på ansigtet ved hjælp af cirkulære bevægelser. Tør det derefter af med en fugtig vaskeklud. Tør dit ansigt godt med den og dyp den i vand for at få kluden ren igen. Bliv ved med at tørre dit ansigt, indtil du ikke ser noget skidt eller snavs på kluden; eller indtil kluden ikke kan fjerne mere fra dit ansigt.

Det er værd at vide, at naturlige olier, der bruges til OCM, er rigtig gode ved huden, fordi de ikke forstyrrer dens naturlige lipidcoat. Et andet positivt aspekt ved denne metode der er værd at nævne er, at naturlige olier passer til alle hudtyper. Det handler om at finde den rigtige olieblanding, der gavner netop din hudtype, hvilket er strengt forbundet med de fedtsyrer, som en bestemt olie har.

De bedste olier til brug i OCM:

  • de bedste naturlige olier til fedtet hud: jojobaolie, hampolie, valnøddeolie, tamanuolie
  • de bedste naturlige olier til normal hud: avocadoolie, granatæblefrøolie, arganolie
  • de bedste naturlige olier til moden hud: mandelolie, stjerneblomstolie, rosenolie, arganolie
  • de bedste naturlige olier til tør hud: bomuldsfrøolie, grapefrugtfrøolie, hvedespirolie

2. MICELLAR LOTION

Dette trin kan springes over, forudsat at det lykkedes dig at rense ansigtet rigtig godt med olier. Alligevel kan mange lide at bruge micellernes evne til at fjerne alle urenheder fra deres ansigter. Ikke desto mindre er micellar lotion god til at tiltrække de urenheder, der ikke klares så godt med olie.

Det bør du vide!

Miceller er mikroskopiske kugler, der er i stand til at tiltrække alt, hvad der måtte være på huden i dit ansigt. Med andre ord gør miceller din hud ren og frisk i lang tid. Da de er usædvanligt blide, er miceller perfekt egnede til tør og følsom hud.

3. GEL ANSIGTSVASK/RENSEMOUSSE

For mange mennesker er gel det eneste der bruges i ansigtsvask. Selvom gel ansigtsvask renser huden for urenheder, er de ikke egnede til at fjerne makeup. Alligevel anerkendes de som produkter, der kan fjerne selv det mest stædige skidt på huden. En mere blid, men lige så kompromisløs ansigtsvask er en rensende mousse. Da det er beriget med dobbelt så mange næringsstoffer og fugtighedsgivende stoffer, er rensende mousse perfekt til følsom hud og hud med couperose.

Man bør være klar over, at brug af gel til at vaske ansigtet, kan efterlade huden stram, tør og irriteret. Hvorfor det? Fordi de fleste gel-ansigtsvaske er lavet af kraftige sæber, der ikke altid er gavnlige for hudens pH-værdi. Det er derfor vi har den sidste fase af multi-step rutinen.

4. ANSIGTSTONER

Toner bliver ofte glemt, på trods af at det er et utroligt vigtigt element i hudpleje. Bortset fra at genskabe hudens pH-balance og lindre huden, kan ansigtstoner også rense ansigtet for eventuelle rester af snavs. Det er det allersidste skridt, der skal tages for at nyde godt af fuldstændig renset hud. Man kan sige, at ansigtstoner er “prikken over i’et” i en ansigtsrensningsrutine med flere trin. Dette hudplejeprodukt giver dig uden tvivl masser af fordele og gør huden klar til den serum eller creme, som du ønsker at anvende.

Sidst men ikke mindst anbefales det at udføre denne ansigtsrensningsrutine ved sengetid. Dette hjælper huden med at udføre alle selvregenererende processer let og uforstyrret, når du sover.