Ansigtscremer, masker, serum, ampuller. Hvad er forskellen & hvilken en er det bedste valg for dig?

Du går ind i en butik og føler dig overvældet over alle de produkter der er at vælge imellem? Masker, cremer, fugtighedscreme, ampuller, serum… Skal du bruge dem alle eller er det nok med en? Hvert af disse produkter tjener forskellige formål og har forskellige egenskaber. Læs videre for at lære mere om, hvordan du vælger den bedste hudpleje til dig.

Ansigtspleje er en vanskelig opgave. For at det ikke skal blive en belastende pligt og du blot kan nyde at bruge tid på at pleje huden, bør du lære mere om de værktøjer, der hjælper dig med din daglige hudplejerutine.

De forskellige produkter til ansigtspleje

Hvad ansigtspleje angår, plejede vi kun at have en fugtighedscreme og maske vi kunne bruge hjemme. I dag er udvalget langt større: bortset fra almindelige dag- og natcremer og masker (traditionelle, på ark, peeling), er der også serum, ampuller, essenser, olier osv.

Hvilke ansigtsplejeprodukter skal du vælge for at pleje din hud på den rigtige måde? Find ud af hvad forskellen er på cremer, masker, serum og ampuller – og vælg det, der passer dig bedst.

Hvad skal man vælge til hudpleje?

1. Ansigtscreme

Dette er det mest populære og bedst sælgende ansigtsplejeprodukt. Vi kan ynder at bruge det både morgen og aften. Der findes forskellige cremer og deres fordele (fugtighedsgivende, anti-aging, lysnende), konsistens og sammensætning af aktive ingredienser er alle forskellige, men hvad har cremerne til fælles?

Alle ansigtscremer virker på hudoverfladen – generelt trænger de ikke ind i de dybere hudlag og har ikke en specielt stærk anti-aging-, reparations- eller blødgørende effekt. Cremer danner derimod et beskyttende lag på hudoverfladen som holder fugt inde og sikrer beskyttelse, f.eks. mod de skadelige UV-stråler (hvis cremen indeholder olier eller SPF). Derfor skal du anvende creme efter serum for at forhindre ingredienserne i serummet i at forsvinde.

2. Ansigtsmaske

En ansigtsmaske har en langt kraftigere virkning, hvorfor du kun skal bruge dem en eller to gange om ugen, uanset om du bruger et færdiglavet produkt eller en hjemmelavet maske. Hvad er forskellen på cremer og masker? Ingredienserne i ansigtsmasker trænger igennem de dybere hudlag og arbejder mere intensivt, så en enkelt brug af en god maske kan give dig langt flere fordele end regelmæssig påføring af en creme. Måden at bruge masker på er også anderledes – enten skyller du masken af, tager den af ​​eller peeler den af.

3. Ansigtsserum

Serum er en ubestridt vinder blandt alle hudplejeprodukter. Det bliver mere og mere populært, og det påskønnes for dets usædvanligt gode hudplejende effekt. Du kan bruge serum uanset din hudtype, men husk at forskellige typer serum løser forskellige hudproblemer – C-vitamin serum hjælper med at fjerne mørke pletter, retinol serum forynger, mens hyaluronsyreserum fugter huden maksimalt.

Hvorfor brug af ansigtsserum virkelig kan betale sig!

  • Serum har den højeste koncentration af ingredienser, så hver dråbe serum har flere næringsstoffer end en portion creme eller en maske.
  • Det er baseret på stoffer af fineste kvalitet, der kombineres for præcist at nå kilden til hudproblemet og løse det.

Du skal huske at bruge ansigtsserum før en creme eller olie, fordi ingredienserne arbejder ned i de dybere hudlag, men til gengøld efterlader de ikke et beskyttende lag på overfladen, så du har brug for den ekstra beskyttelse cremen eller olien giver.

4. Ansigtsampuller

Ampuller udgør en separat kategori; de bruges temmelig sjældent og siges at være uegnede til hjemmebrug. Sandheden er, at de kan virke nemme for alle at bruge, fordi de, som serum, kommer i små glas og har til formål at løse specifikke problemer. De er lavet således, at de effektivt bekæmper de største hudproblemer, f.eks. edderkopårer, rynker og hyperpigmentering. De er i stand til at forynge og genoplive huden, forudsat at vi bruger dem som passer til vores huds behov.