Brug dine hudplejeprodukter i den rigtige rækkefølge. Lær at pleje huden korrekt!

Kan jeg bruge naturlig olie, hvis jeg også bruger ansigtscreme dagligt? Hvornår skal jeg påføre et serum? Er ansigtstoner vigtig? Hvad med en ansigtsscrub – skal jeg bruge det før eller efter jeg har vasket mit ansigt? Tro os, den rækkefølge, du bruger dine hudplejeprodukter i, er vigtig. Din hud vil takke dig, hvis du lærer at pleje den korrekt.

Der er blevet sagt meget om de bedste hudplejeprodukter og ingredienserne, der bruges i dem. Faktisk er det hele sandt. Der er dog en anden ting, som har en enorm indflydelse på din hud – og det er rækkefølgen du bruger dem i. Når alt kommer til alt, vil selv det bedste ansigtsserum ikke at være 100% effektivt, medmindre du ved hvordan og hvornår du skal anvende det.

Hvorfor skal du være opmærksom på den rigtige rækkefølge på dine hudplejeprodukter?

Nu tænker du sikkert på, om det virkelig betyder noget, om du kommer creme på først og så bruger et serum bagefter. Det ser ud til, at rækkefølgen af ​​anvendelse af hudplejeprodukter  virkelig betyder noget. Tænk bare på at du kan ikke forvente, at en bestemt kosmetik fungerer efter hensigten og som producenten har lovet, medmindre du tager den på, på det rigtige tidspunkt. I de fleste tilfælde er det os, der er skyld i et skønhedsprodukts reducerede effektivitet – vi bruger det på en forkert måde. Vi skal forstå, at når de bruges i den rigtige rækkefølge, transporteres hudplejeprodukter dybere ned i huden uden at efterlade fedtede rester ovenpå huden. Derudover modtager huden, når produktet anvendes korrekt, en samlet portion af nærende stoffer, der når til alle dens lag.

Den rigtige rækkefølge for anvendelse af dine hudplejeprodukter

Før du går amok over dette skønhedsritual-vanvid og begynder at bruge alting på en gang uden at tænke over det, så sæt farten ned og tjek hvad den korrekte rækkefølge for brug af hudplejeprodukter er. Det tager kun kort tid at udarbejde en simpel plan til at forbedre din hud, til gengæld vil det give langt bedre resultater end hvis du bruger kosmetik uden at tænke over den korrekte rækkefølge.

1. Naturlig olie til fjernelse af makeup

Udgangspunktet er rensning af huden og fjernelse af makeup, som gøres med et produkt med fedtet sammensætning. Du kan få fat i en almindelig skønhedsolie (enten naturlig olie eller en olieblanding), babyolie eller en fed ansigtsmælk. En sådan behandling vil rense din hud for selv det mest stædige skidt, ligesom det vil indsamle overskydende talg samt smelte snavs og sminkeprodukter.

2. Micellar lotion

Nu er det tid til at tage næste skridt i ansigtsrensningen, men brug denne gang et blidere produkt, der bruger miceller-molekyler, der er gode til at tiltrække snavs. Fugt en vatrondel med micellar lotion, som fjerner alt, hvad den oliebaserede formel ikke har fjernet.

3. Ansigtstoner

Når ansigtet er rent, skal du tone det. Denne opgave udføres korrekt enten med ansigtstoner eller et urtedestillat. Når de påføres huden, lindrer begge produkter irritation og  de balancerer hudens pH.

4. Ansigtsserum

Det allerførste hudplejeprodukt, der skal påføres perfekt renset hud, er ansigtsserum. Det har den stærkeste effekt og trænger dybt ind, derfor skal det spredes på huden som det første. Ellers kan andre hudplejeprodukter gøre ​​ansigtsserum mindre effektivt.

5. Ansigtscreme

Når huden har absorberet serummet fuldt ud, kan du tage fat i ansigtscremen. Du bør hovedsagelig bruge cremen til at forhindre fugttab og binde de nærende stoffer, som serummet fører dybt ind i huden. Ansigtscreme skaber et beskyttende lag på huden og passer godt på det yderste hudlag, som også kaldes epidermis.

6. Øjencreme

Sammen med ansigtscreme skal du anvende en øjencreme, der er specielt lavet til den sarte hud omkring øjnene. Dette produkt er ansvarlig for at forhindre poser og mørke rande, det forbedrer hudens modstandsdygtighed og gør området lysere.

Hvornår er det perfekte tidspunkt for ansigtsmasker, ampuller og solcreme?

Rækkefølgen for påføring af hudplejeprodukter kan ændre sig, når du vil introducere mere kosmetik som f.eks. Masker, ampuller, olier og solcreme. Hvornår skal man anvende dem for at opnå de bedste resultater?

En gang om ugen bruger du måske en ansigtsmaske eller ampuler – gør det i stedet for ansigtsserum, før du tager ansigtscreme på. Begge produkter er ansvarlige for at give næringsstoffer til de dybeste hudlag, og det betyder en betydelig forbedring af huden. Når det kommer til naturlige olier, kan du bruge dem lige efter at have renset ansigtet eller i stedet for en ansigtscreme – men vær systematisk med det. Du bør finde en olie, der opfylder ALLE din huds behov, og ikke kun for at give dig antibakteriel effekt. Så kan du være sikker på, at dit ansigt snart bliver highlightet og beskyttet mod fugttab. Nogle gange har du også brug for solbeskyttelse, du kan bruge det enten i stedet for en ansigtscreme eller ovenpå cremen. Denne form for beskyttelse er særlig værdifuld, når man ønsker at bruge et ansigtsserum med retinol om morgenen uden at udsætte huden for fare forårsaget af sollyset.