Hjælp til hud med tendens til akne: Naturlige olier for en fejlfri hud

Det er en myte at naturlige olier ikke er gode hvis man har akne. Når du først har fundet den rigtige olie vil den ikke forværre din huds tilstand. Faktisk kan du forvente at den olie der matcher din hud vil hjælpe med at bekæmpe akne samt hele arrene efter akne. Hvilke naturlige olier er så mest egnede til hud med akne? Hvilken olie skal du vælge hvis din hud er fuld af små uperfektheder? Kan fedtet hud tåle naturlige olier? Find svarene nedenfor. 

Naturlige olier til hud med tendens til akne. Skal man bruge dem eller ej? 

Vegetabilske olier er kosmetik fra Moder Natur. Med deres hjælp kan vi med held gøre noget ved næsten alle hudproblemer – bare sørg for, at den olie, du vil bruge på din hud også opfylder alle hudens behov. For at sige det anderledes, forestil dig at vælge den rigtige ansigtscreme – du bruger ikke en fed creme, hvis din hud er fedtet og har tendens til akne. Følg den samme regel, når du vælger en naturlig olie.

Naturlige olier kan som sagt bruges til at behandle alle hudtyper, også fedtet hud. Vær ikke bange for at dette fedtede produkt vil tilstoppe dine porer og gøre problemet med akne værre. Træf det rigtige valg og få fat i en af de olier der nævnes nedenfor. Så kan du være sikker på, at fedtsyrebalancen er velegnet til din akne-udsatte hud. Din hud vil takke dig hvis du bruger letvægts- og ikke-tørrende olier. Når de bruges regelmæssigt vil naturlige olier helt sikkert forbedre din hud og fjerne akne.

Olier du skal UNDGÅ hvis din hud har tendens til akne

Der er en gruppe af naturlige olier som ikke bør bruges på fedtet og akne-udsat hud. De er faktisk langt bedre til tør hud.

 • hvedekimolie
 • ferskenfrøolie
 • solsikkeolie
 • hasselnøddeolie
 • palmeolie
 • kæmpenatlysolie
 • bomuldsfrøolie

Olier du KAN BRUGE hvis din hud har tendens til akne

Den gode nyhed er, at listen over naturlige olier, der kan bruges på hud med tendens til akneudbrud og for at forhindre betændelse, ikke er kort. Kun 3-4 dråber masseret ind i huden inden ansigtscreme er nok til at forbedre huden ret hurtigt. Hvis du er systematisk, vil du hurtigt få en glat hud uden spor af pletter. Her er de olier, du bør prøve:

 • jojobaolie
 • hindbærfrøolie
 • hampolie
 • tamanu olie

Alle de ovennævnte olier har en beroligende og antiinflammatorisk effekt, og det betyder, at de hindrer formering af de bakterier, der er ansvarlige for akne. Desuden balancerer jojoba, hindbærfrø, hamp og tamanu olie talg og reducerer de mærker der kan være tilbage efter et akneudbrud.

JOJOBAOLIE

Jojobaolie er en strålende olie, der er kendetegnet ved sin usædvanlige sammensætning – den indeholder kemiske bestanddele, der også findes i menneskeligt talg. På grund af squalene er jojobaolie i stand til at regulere og mærkbart reducere talg. Dette er en utrolig let og naturlig olie som huden let absorberer. En sjov ting om jojobaolie er, at det faktisk er en flydende voks. Det klassificeres dog som olie og hjælper med at bekæmpe akne, uanset om det er problem dar rammer ung eller moden hud.

HINDBÆRFRØOLIE

Dette er en af ​​de ikoniske olier, der bortset fra at have anti-akne kvaliteter, også er i stand til at forynge huden. Desuden er hindbærfrøolie kendt for at beskytte huden mod UV-stråler. Efter sigende anbefaler mange hudlæger, at deres patienter bruger hindbærfrøolie i ansigtet, hvis de ikke er ivrige efter at bruge almindelig medicin. Denne olie er faktisk også velegnet til at hele problematisk hud, da den balancerer talg, forhindrer hudorme, lindrer betændelser og forstærker lipidbarrieren. Da den hurtigt absorberes kan hindbærfrøolie snildt bruges i morgenens skønhedsrutine; den fungerer som en makeup-primer.

HAMPOLIE

Hampolie er kendt for at være det bedste naturlige stof til hydrering og regenerering af huden. Hampolie, der tilbyder stærke helende egenskaber, ser ud til at være perfekt egnet til problematisk hud. Det hører til ikke-tørrende olier, hvilket betyder, at det giver dig alle fordelene ved naturlig olie uden at give dig den der fedtede fornemmelse. Hampolie behandler betændelser, er antiseptisk, hjælper huden med at regenerere hurtigere og eliminerer akne.

TAMANU OLIE

Tamanu olie tilbyder helt naturlig hudforbedrende behandling. Denne olie er biokompatibel med fedtet og akne-udsat hud, hvorfor den håndterer uperfektheder i huden rigtig godt. Tamanu olie skal, adskilt fra de ovennævnte olier, kun anvendes topisk på akne. Det fungerer hurtigt og lysner effektivt huden efter akne. Desuden har dette naturlige stof stærke antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Ligesom de resterende olier balancerer tamanu olie talgproduktionen, fremskynder hudens helingsprocesser, reducerer hudorme og er i stand til at rense hudens porer.