De 3 bedste metoder til tørre hudpletter – eksfoliator, serum og olie

Tørre hudpletter er et mareridt for mange kvinder der elsker at bruge make-up dagligt. Foundation gør enhver ujævnhed og enhver form for tørhed i huden mere synlig. Kan vi gøre noget ved det? Mød de 3 bedste metoder til tørre hudpletter.

Dette er mest af alt et kosmetisk problem. Men der er dog mere ved det, da tør hud er et signal fra din krop om at den mangler noget: hydration, næring, styrke. Du bør tage et nærmere kig på det.

Tørre hudpletter på ansigter. Hvor kommer de fra?

Nogle gange er de tegn på sygdom, f.eks. eksem, psoriasis og AD. Men du bør dog ikke panikke for i de fleste tilfælde er årsagen simpel, og det er dehydrering. Når du ikke giver din krop den rette hydration og din kost er dårlig og fyldt med umættede fedtsyrer, så kan tørre hudpletter opstå. De opstår på ansigtet af alle steder, for her er huden tyndest og mister vand hurtigst.

Årsagerne for tør hud kan være forskellige. Du bør huske på at de mest almindelige årsager er:

  • dehydrering
  • mangel på fugt i din skønhedsrutine
  • arbejde i rum med aircondition
  • brug af kosmetik der skaber tørhed
  • mangel på beskyttelse mod atmosfæriske faktorer

Hvordan fjerner man tørre hudpletter fra ansigtet?

Det mest basale vil selvfølgelig være at levere fugt til huden indefra og sikre huden får de rette næringsstoffer gennem kosten. Vores mad har en stor indflydelse på hvordan vores hud ser ud. Den bedste metode mod tørre hudpletter er at drikke 8 glas vand om dagen og introducere produkter der er rige på omega-fedtsyrer. Sådanne produkter kan være naturlige olier, avocado, fed fisk, nødder og frø. Du bør selvfølgelig ikke glemmme at kosten skal være balanceret da det altid er bedst for din hud, negle og hår.

En anden vigtig ting er den rette skønhedsrutine der fokuserer på fugtning og beskyttelse. Det bør gå hånd i hånd med en sund kost, men bør ikke erstatte den, da den kombinerede virkning inde- og udefra er den bedste tilgang. Hvad vil hjælpe dig i kampen mod tørre hudpletter?

De tre bedste metoder for tørre hudpletter

Når det gælder din skønhedsrutine, så har du brug for en alsidig tilgang, så den bedste måde er at eksfoliere døde hudceller, fugte i dybden og beskytte huden mod skadelige faktorer.

Hvis du har tørre hudpletter, bør du bruge disse tre produkter.

  1. Eksfoliering – det kan være mekanisk (med små eksfolierende partikler) eller med enzymer (syrebaseret), men det vigtigste er at bruge det hyppigt, f.eks. hver 2.-3. dag. Det hjælper dig med at fjerne tørre hudpletter, udglatte huden og stimulere den til at blive genopbygget.
  2. Serum – den bedste er med hyaluronsyre for en intens fugtende effekt, så huden vil blive fugtet indefra. Et koncentreret produkt som dette skal påføres mindst en gang om dagen, f.ek.s efter du har vasket ansigtet om aftenen.
  3. Olie – det tredje trin i skønhedsrutinen for hud der er udsat for tørhed, bør være brugen af naturlig olie (argan, macadamia, jojoba). Når det påføres efter serummet er absorberet, vil det danne et besktytende lag der forhindrer tab af vand.