Kosten er vigtig. Hvad skal man spise for at få fejlfri hud?

Din hud har brug for opmærksomhed og den rette pleje. Men i stedet for bare at gnide kosmetik ind, så kan du bare… spise dem! Kosten er vigtig og du bør vide hvad du skal spise så din hud kan være fejlfri, aknefri, uden hyperpigmentation og urenheder.

Du er hvad du spiser. Denne kliché indeholder en sandhed du bør lytte til, hvis du ønsker at din hud skal være sund og smuk. Hvorfor? Fordi den rette kost har en stor påvirkning på hvordan vi ser ud. Vi kan sige at dine kostvaner er vigtigere end skønhedsrutinen, for hvad der sker på indersiden er hele basen for din sundhed.

Kostens indvirkning på udseendet

Hvad vi spiser påvirker hvordan vi har det. Hvis vores krop er i en god tilstand, så ser den også bedre ud – hår og negle er stærkere, huden er fugtet, glødende og blød.

Det er værd at huske på, at gode kostvaner er basen for god hudpleje. Hvis du ikke kan levere de rette næringsstoffer og hydration indefra, så vil det være svært at genopbygge huden med kosmetik – skønhedsrutinen er en tilføjelse, support udefra, men ikke en erstatning for en sund livsstil og balanceret kost. En svækket organisme vil sende signaler gennem huden uanset hvor mange ansigtsmasker eller cremer du påfører.

Ingredienserne som huden har brug for

Hudpleje der starter indefra er effektivt, men kræver også at du giver den næringsstoffer. Hvilke slags?

 1. Vitamin A – (eller retinol) har stærke foryngende egenskaber, stimulerer cellefornyelsen, udskillelsen af talg og støtter eksfolieringen i epidermis så hyperpigmentering fjernes.
 2. Vitamin C – (eller ascorbinsyre) stimulerer syntesen af kollagen, beskytter mod solstråler, styrker blodkarrene, lysner hyperpigmentationer og giver huden en flot glød.
 3. Vitamin E – (eller tocopherol) er ungdommens vitamin på grund af dens antioxiderende virkning og effektive virkning mod frie radikaler så huden bevarer sin smidighed, glød og unge udseende i længere tid.
 4. Zink og silikone – to mineraler der er nødvendige for huden på grund af deres evne til at forbedre smidigheden, styrke blodkarrene, forhindre slap hud og rynker.
 5. Vitaminer i B-gruppen – (blandt andet pantothensyre, biotin, folsyre) er ekstremt vigtige for huden da de lindrer inflammation, understøtter genopbygning, eksfolierer epidermis, nærer og styrker.
 6. EFS – (Essentielle fedtsyrer) styrker hudens naturlige hydrolipide barriere, så huden bevarer det rette niveau af vand i længere tid og er ordentligt beskyttet.

Hvad skal man spise for at få fejlfri hud?

Du kan selvfølgelig understøtte din krop med alle de ovenstående ingredienser i form af kosttilskud, men det bør være sidste udvej. Det er bedre at lede efter dem i mad og introducere dem til din daglige menu. Det er den nemmeste metode til at støtte genopbygningen af huden i kosten. Så hvad skal man spise for at få perfekt hud?

 1. Fisk – er en kilde til essentielle fedtsyrer, som findes i større mængder i fisk såsom laks, makrel og sardin.
 2. Frø og nødder – de indeholder også fedtsyrer såvel som vitaminer og mineraler, så du bør overveje at få solsikkefrø, græskarfrø, mandler, hasselnødder og valnødder.
 3. Vegetabilske olier – du bør også tilføje olier til din kost, især de koldpressede og uraffinerede, f.eks. grapeolie eller olivenolie.
 4. Spirer – der er ingen tvivl om de nærende egenskaber ved spirer, da de er en kilde til vitamin B, C, D, E, A og K samt mineraler såsom magnesium, kalcium, fosfor, zink, jod, jern, osv.
 5. Hvedeprodukter – du bør ikke glemme produkter med hvede, såsom fuldkornsbrød og gryn der er kilder til fedtsyrer og vitaminer i B-gruppen.
 6. Citrusfrugter – hvis du vil give din hud vitamin C, så skal du kigge efter citrusfrugter og solbær.
 7. Grøntsager – basen for enhver sund kost er selvfølgelig grøntsager, f.eks. gulerod, tomat, paprika, spinat, broccoli (kilde til betacaroten som konverteres til retinol).
 8. Bælgfrugter – bønner, kikærter, bønner, der indeholder masser af værdifulde vitamin B.
 9. Grøn the – sidst men ikke mindst, så bør du overveje at skifte dine vaner ud når det gælder drikkevarer og prøve at drikke en masse grøn the da det er rig på antioxidanter.