De største fejl i hudpleje: derfor skal du stoppe med at lave dem lige nu

Bliver du genereret af meget glansløs, meget tør og nem irriteret hud? Tænker du over de mulige årsager? Fortsæt med at læse for at lære om du er skyldig i at lave en af de mest hyppige fejl. Se her listen over de mest almindelige fejl i hudpleje som skal undgås.

Oftest så indser vi slet ikke at vi laver mange af disse fejl. Selvom vores viden om hudpleje er større, er der stadig et par ting vi lige skal blive mindet om. Man skal ikke være for hård ved sig selv, for selv kosmetologer og influencere som vi prøver at efterligner, laver disse fejl…

De mest populære fejl i hudpleje

Hvad skal man IKKE gøre når man forsøger at få fejlfri hud? Se her de største fejl i hudpleje og stop med at lave dem én gang for alle!

✘ Du fjerner øjenmake-up forkert

Rutinen ser meget ens ud i de fleste tilfælde – vi putter make-up fjerner på vatrondel og gnider det på øjnene – det er den første fejl der fører til svagere vipper, udstrukket hud og rynker om øjnene. Prøv at undgå den gnidende bevægelse når du fjerner make-up. Hvad er så den korrekte teknik? Blødgør vatrondellen i make-up fjerner, pres den blid mod øjenlåget i 15-30 sekundner og fjerne make-uppen forsigtigt fra den indre mod den ydre øjenkrog. Gentag indtil øjenområdet er make-up frit.

✘ Du bruger kun micellar water til at rense ansigtet

Hvad angår ansigtsrens, så laver vi stadig en masse fejl. Det er en normal fejl kun at bruge micellar water. Bemærk: den mest effektive og hudvenlige ansigtsrens består af flere stadier, så du bør bruge en scrub, cleanser, micellar water og toner – hvert produkt er rettet mod at fjerne forskellige urenheder.

✘ Ansigtsvask med vand og sæbe

Når vi har kategorien “hudplejefejl” så må vi også inkludere at vaske ansigtet med vand eller vand og sæbe. Mange mennesker ved ikke hvorfor det er dårligt. Husk på at sæbe og vand udtørrer huden, især hvis du ikke påfører en fugtende creme bagefter.

✘ Du bruger ikke en ansigtstoner

Mangel på toner er anden almindelig fejl i udpleje. Mange kvinder nedtoner problemet fordi de tænker at deres hud ikke har brug for produktet. Sandheden er dog, at enhver type hud har brug for en toner for at have en lettere syrlig pH som ellers havde været tabt, f.eks. fordi man bruger alkaliske renseprodukter. Du kan nemt undgå mange irritationer ved at introducere en toner i din daglige hudplejerutine.

✘ Du rører ved ansigtet og trykker bumser ud

Hudplejefejl handler ikke kun om produkter. Du kan forårsage store skader til din hud ved at røre ved den, især hvis din hud er udsat overfor akne. Det er almindelige fejl at trykke bumser og få ansigtsbehandlinger der trykker hudorme ud, men det kan intensivere inflammationen i huden og sprede bakterier ud over ansigtet. Så i stedet for at fjerne problemet, gør du det værre.

✘ Mangel på solbeskyttelse

Sollyset er en af de største årsager til hurtigere aldring af huden. Vidste du det? Det er derfor UV-beskyttelse er så vigtigt. Ved at bruge en solcreme til ansigtet, uanset hvilken sæson på året det år, så redder du huden fra tab af fugt og fasthed, og problemer såsom pigmentpletter. Det interessante er, at naturlige olier virker lidt som solfilter – hindbærkerneolie har den højeste solbeskyttelse.

✘ Forkert brug af eksfolierende produkter

Eksfoliering er en anden fejl i hudplejen. Selvfølgelig mener jeg eksfoliering der udføres forkert. Enten bruger vi slet ikke scrubs og hæmmer den naturlige cellefornyelse, eller vi bruger dem for meget og fjerner den naturlige hydro-lipide barriere og irriterer huden. Lad os gøre det i moderation og bruge scrubs en gang om ugen.

✘ Du fugter ikke fedtet hud

Sidst men ikke mindst – fugtning af huden. Få mennesker ved at enhver type hud skal fugtet. Desværre tror mange stadig at det kun er tør hud der skal fugtes mens fedtet hud bør tørres ud. Det er den største fejl i hudpleje du kan lave. Huden har brug for vand, uanset hudtype. Du starter en ond cirkel hvis du ikke fugter fedtet hud, for dehydreret hud producerer mere talg for at erstatte fugten og bliver endnu mere fedtet.