Hudpleje mod forurening er et must! Hvordan og hvilke skal du bruge?

Smog er en meget sundhedsfarlig kombination af støv og røg i luften. Vi inhalerer det hver dag, så giftstofferne har en nem måde at få adgang til vores lunger og langsomt forværre vores kroppe. Lungerne er selvfølgelig ikke de eneste organer der lider når vi bliver udsat for byforurening, da giftstofferne også samles på vores hud og forstyrrer den.

Forureningen der forgifter luften har relativt små molekyler, så derfor kan den nemt trænge ind i huden og nå selv de dybeste lag. Det fører til accelereret aldring af huden. Derudover er smog også ansvarlig for at udløse oxidativ stress. Når det er sagt, så er påføringen af hudpleje mod forurening et must! De kan redde din hud fra kaos. Fortsæt med at læse artiklen for at lære mere om hvad disse produkter er og hvilke ingredienser der bruges i kosmetik til effektivt at bekæmpe smog.

Hvorfor bør du skærme din hud mod smog?

Mikroskopiske smogpartikler er farligt støv der har en meget negativ påvirkning på huden. Kombinationen af kemiske ingredienser såsom nitrogen, carbon og sulfuroxider, polycykliske hydrocarboner der er bevist til at forårsage kræft og forøge hyppigheden af mutationer i cellerne. Det er klart at byforurening skader vores kroppe og hud betydeligt, og efterspillet er alvorligt.

Når det gælder huden, så forværrer smog hudens beskyttende lag som gør den mere sensitiv og udsat for irritationer. Dette resulterer i at huden har problemer med at håndtere dårlige vejrforhold (tør luft, frysende kulde, stærk vind og sol). Kort sagt, så sammen med den forstyrrede beskyttende barriere, så vil hudens naturlige evne til at udføre genopbyggende processer også forværres.

Frie radikaler, cigaretrøg og udstødningsluft er andre faktorer der bidrager til at forstyrre en allerede skadet hud. Og det er derfor påføringen af hudplejeprodukter mod forurening er så vigtig.

Hvordan beskytter man huden mod smog?

Heldigvis er der et par måder man kan beskytte huden mod byforurening. Nedenunder kan du finde et par ideer der kan hjælpe din hud udholde de værste ting ved at leve i en storby.

  • Ræk ud efter hudpleje mod forurening
  • Prøv ikke at være ude for længe om vinteren
  • Sørg for at din hud renses grundigt; vent ikke til om aftenen men fjern make-up og smog-rester lige efter du er kommet hjem fra arbejde.
  • Introducer en ansigtsserum til din daglige skønhedsrutine; check hvorvidt produkte tkan bekæmpe frie radikaler og forhindre oxidativt stress (f.eks. vitamin C ansigtsserum).

Hvad er kvaliteterne ved gode hudplejeprodukter mod forurening?

Husk på, at når du leder efter et produkt mod forurening, så skal du finde det der er certificeret til at være effektivt i at bekæmpe smog. Det betyder, at produktet har gennemgået kliniske tests. I de fleste tilfælde, skylder disse hudplejeprodukter deres virkning til ingredienser der er kendt for at have antioxiderende effekter og kan tiltrække samt senere fjerne giftstoffer fra vores kroppe. Kort sagt, er et hudplejeprodukt mod forurening en kombination af sådanne ingredienser der arbejder sammen for at levere langt stærkere effekter end når det bruges separat.

Hvordan finder man ingredienser mod forurening i ansigtscremer?

Du vil ikke finde det rette hudplejeprodukt medmindre du ved hvilke ingredienser det bør laves af. Måske indeholder din nuværende ansigtscreme de ingredienser, hvilket betyder at du ikke behøver at smide den ud eller lade efter en erstatning. Den første effektive duo der bekæmper smog er magnoliavin og moringa. Selvom hver af dem for sig tilbyder effekter mod forurening, så er de mere kraftfulde når de kombineres. Den anden ingrediens der kan hjælpe dig med at håndtere bivirkningerne fra byforurening, er vitamin C. Dette essentiellevitamin er kendt for at levere stærk beskyttelse mod giftstoffer. Derudover så kan vitamin C forskønne, hele og efterlade huden mere modstandsdygtig. Det er en god idé at kombinere vitamin C med hvid theekstrakt, som er kendt for at håndtere frie radikaler. Enn anden ingrediens der håndtere byforurening er chitosan; ligesom vitamin C, så dannner dette polysaccharid et beskyttende lag på hudens overflade. Hvis du går op i helt naturlig hudpleje, kan du bruge naturlige skønhedsolier der passer til din hudtype – arganolie virker til at være den mest universelle naturlige olie. Endelig, så indeholder hudplejeprodukter mod forurening typisk algeekstrakt (giver en afgiftende effekt), kul og probiotisk vand der lindrer irriteret hud.