Tør hud? 5 måder at fugte din hud effektivt

Leder du konstant efter en mirakuløs metode til at forbedre din tørre hud? Har du brug for at finde en kur mod irriteret og dehydreret ansigtshud? Hvis du kan svare ja til begge spørgsmål, så er du kommet til det rette sted.

I dag vil vi afsløre nogle beviste tricks til at genopfylde huden med vand og vedligeholde niveauet af fugt i dermis i lang tid. Vi kan også give dig nogle råd omkring effektiv pleje af tør hud. Nedenunder kan du finde 5 idiotsikre metoder til at hjælpe dig med at genoprette din tørre hud.

5 ideer til at forbedre tør hud effektivt

1. Stop med at bruge kosmetik med alkohol

Det første skridt der skal tages for at få fejlfri, sund og gennemfugtet hud er… en kosmetisk revolution. Check INCI på de skønhedsprodukter du bruger dagligt. Du skal afholde dig fra at bruge produkter der indeholder ingredienser såsom: ethanol, alkohol, alkoholdenat, isopropylalkohol.

Husk på, at ingredienserne der bruges i kosmetik har en stor indflydelse på kvaliteten og udseendet af din hud. Derfor, hvis der er ingredienser der påvirker din hud positivt, så vil der også være ingredienser der har en negativ indflydelse på huden. Desværre er de skadelige alkoholer, mikroplastik og råolie-derivater billige, hvilket præcist er derfor producere er villige til at bruge dem.

Det værste du gøre mod tør hud er at behandle det med kosmetik der indeholder disse dehydrerende og dårlige alkoholer. Det er ikke svært at gætte at tør hud vil være glad for at få alkoholfrie skønhedsprodukter. Faktisk bør du også undgå at bruge kosmetik der har en stærk aroma og dem der er kendt for at være antibakterielle.

Derfor, næste gang du er ude og shoppe, så prøv at finde skønhedsprodukter der indeholder mælkesyre og hyaluronsyre. Selvfølgelig bør alle de naturlige produkter dedikeret til tør hud også tjene formålet. To af de mest universelle ingredienser der passer til alle hudtyper – udover hyaluronsyre – er vitamin C og aloe.

2. Brug ikke alkalisk sæbe

De fleste sæber gør huden stram, grov og ubehagelig at røre ved. Hvorfor? Fordi udover at efterlade huden ren, så dehydrerer sæbe også huden da det fjerner det beskyttende lipide lag sammen med bakterierne. Derudover så tolererer vores hud ikke alkalisk sæbe særlig godt da det er syrligt. For at sige det på en anden måde, så hører de to ting bare ikke godt sammen.

Derudover så prøv at vaske dit ansigt, hænder og hele kroppen med milde hudprodukter der renser, plejer og beskytter huden uden at forstyrre den hydro-lipide barriere. Husk på at der er intet mere dehydrerende for huden end alkalisk sæbe.

3. Vedligehold hudens pH og brug ansigtstoner

Når man taler om hudens pH, så skal man huske på, at kun ansigtstoner kan balancere huden korrekt. Tør hud skal behandles med ansigtstoner dagligt. Udover de tonende egenskaber, så kan et produkt lindre huden og hele alle mikroskader og irritationer.

Desværre er ansigtstoner stadig et undervurderet skønhedsprodukter, men det virker paradoksalt nok til at være det bedste værktøj til at forbedre huden. Du bør altid have en flaske god ansigtstoner i dit badeværelse. Udover ansigtstonere, så siges urtedestillater også at have en positiv påvirkning på tør hud. Der er urtevand der kun er lavet af naturlige ingredienser. I tilfælde af dehydreret hud, bør du gå efter Damaskus rosenvand eller bitter appelsinvand.

4. Fjern døde hudceller hyppigt

Jo mere dehydreret huden er, jo flere døde hudceller er der på overfladen. Lad dem ikke sidde på dit ansigt! Det er en god idé en gang om ugen eller mindst to gange om ugen, at give dit ansigt en scrub. Gå efter en helt naturlig og mild ansigtsrens med enzymer. Sådanne skønhedsprodukter genopliver og plejer ansigtshuden med et enkelt trin. Når det handler om at fjerne døde hudceller fra kroppen, så er det bedre a tbruge en tørbørste før bad end at bruge en bodyscrub der kan være ret invasiv for tør hud.

5. Fugt og bug lindrende, reparerende produkter

Ræk ud efter skønhedsprodukter der indeholder beviste og effektive fugtende ingredienser, såsom: aloe, glycerin, vaseline, naturlige olier (f.eks. solsikkeolie, avocadoolie, sød mandelolie) og lecitin. Derudover, så sørg for at din hud er beskyttet mod UV-stråler. Sidst men ikke mindst, så uanset om din dehydreret eller ej, bør du altid drikke masser af mineralvand (mindst halvanden liter) dagligt. Dette forbedrer fugten i din krop bedre end noget skønhedsprodukt.