Følsom hud – de bedste regler der skal følges, hvis din hud er delikat og reaktiv

Følsom hun kan være meget udfordrene og tidskrævende, da der kan ske så mange forskellige ting. Følsom hun kan være hurtige til at reagere og det kan være svært at forudse hvad der vil ske. Heldigvis er du i stand til at reducere tilbøjeligheden til irritationer og forbedre hudens stuktur, hvis du tager dig tid til at lære din hud at kende. Hvis dit ansigt også reagerer på forskellige eksterne faktorer, skal du undersøge til, hvordan du giver fugt til en følsom hud.

Hvordan ved du, at din hud er følsom?

Rødhed, flager, tørhed, brændende fornemmelse, tæthedsfølelse, kløe – dette er alle de mest typiske symptomer på følsom og reaktiv hud. Hvert af signalerne fortæller dig meget om den inflammationsproces, der vil begynde eller eller allerede er opstået. Intensiteten af dine ​​symptomer afhænger af en trigger, der forårsager overfølsomhed. Hvis det er din hudtilstand og ikke en allergisk reaktion, vil dine symptomer være mere intens.

Bemærk:

Følsom hud kan blive rød, selv på grund af stress, kost, temperaturændring og din mensturation. Pludselig rødme, en følelse af en stram og kriblende hud er almindelig efter brugen af et forkert produkt eller et nyt produkt.

Hvad forårsager brændende fornemmelse?

I de fleste tilfælde er overdreven følsomhed genetisk, men det kan være relateret til nogle hudsygdomme, såsom atopisk dermatitis, seborrhea, rosacea. Det er ofte forbundet med epidermis struktur eller de skader de har på huden. Nogen gange kan en sund hud blive følsom og reagerer på flere forskellige faktorer, men det betyder ikke, at der er sket en reaktion. Dette sker ofte når du nedbryder din hud forkert over længere sægt. Det kan dog også være forbundet med en hormonel ubalance.

Hvad er ikke følsom hud glad for?

Både eksterne faktorer (eksogene faktorer) og faktorer relateret til kroppens funktion (endogene faktorer) skader følsom hud. Dette er hvad der gør følsom hudpleje så udfordrende. De mange skadelige stoffer inkluderer vejrforhold (vind, fryser vejr, skiftende temperaturer), hårdt vand, kosmetiske produkter, gnidning, fødevareallergi. Heldigvis er der masser af ting, der kan hjælpe din følsomme hud.

Hvordan plejer jeg følsom hud?

Nøglen til sucess opnår du ved at vælge de rigtige produkter til din hud. Brugen af specielle produkter, der specifikt er lavet til en følsom, reaktiv hud på apotektet kan hjælpe din hud massivt. Naturlige olier, der gendanner hydolipidbalancen og beskytter din hud er guld værd. Sød mandelolie er den mildeste olie.

Søg efter produkter der fri for irriterende stoffer og aromaer, såsom perfume. Brug produkter, der styrker huden, reducerer rødmen og kan forhindrer betændelse på en og samme tid.

Følsom hudpleje i et par enkle trin

  1. Brug milde rensende mousser og micellar water baseret på få ingredienser, der alle beroliger huden og beskytter mod angreb udefra.
  2. Din dagcreme skal beskytte huden mod de udvendige faktorer og sollys, så den skal derfor mindst have en solfaktor på mere end 20 SPF. Brug helst en fysisk solcreme, fordi den er mere følsom hudvenlig mod kemiske solcremer.
  3. Din natcreme skal intensivt reparere huden og lindre irritationer, derfor er det en vigtig del af din hudplejerutine.
  4. Brug en delikat enzymskrub en gang om ugen, som kan opløse de bindinger mellem døde celler, men det gør det ikke invasivt. Brug en hud-beroligende maske efter eksfoliering.

Top følsomme hudplejefejl

  • Gnidning og hår håndtering af huden.
  • Brugen af stærke arbejdende produkter.
  • Brug ikke flere forskellige cremer på samme tid.
  • Udskift ikke dine produkter ofte, du skal kun bruge det der virker for dig.
  • Eksperimentering med ny kosmetik.
  • Brug af urter uden læge konsultation.