Make-up fjerning trin for trin. Hvordan gør man det korrekt?

Make-up fjerning. Det lyder som en nem opgave men det giver os en del problemer. Hvordan fjerner man mascara uden at knække vipperne? Hvordan renser man huden uden at irritere dem? Det har du svaret på nu. Tjek hvordan man korrekt udfører make-up fjerning trin for trin.

Hvorfor er det så vigtigt at fjerne make-up? Spring det aldrig over for (hvis du ikke gør det ordentligt):

  • det forhindrer hudorme og porer i at tilstoppe
  • den genopretter syrebalancen i huden
  • det gør det nemmere for huden og øjenvipperne at blive genoprettet natten over
  • det begrænser risikoen for irritation og lindrer huden
  • det fjerner alle giftstoffer der samles på huden i løbet af dagen

Hvad skal du bruge til at fjerne make-up?

Der er masser af kosmetik til make-up fjerning; micellar-væske, tofaset, alkoholbase, balsam eller olier. Hvordan vælger man et produkt der gøre din hud ren, opfrisket og ikke irriteret? Det afhænger af hudtypen – jo mere tør og sensitiv huden er, jo mildere skal make-up fjerneren være.

Den mest populære metode er micellar water, som er en formel baseret på miceller, da partiklerne fanger snavs og fjerner det fra huden uden at man skal gnide huden. Et andet godt valg er naturlige olier til make-up fjerning, som også kan hjælpe dig med at fjerne vandfast kosmetik uden at udtørre huden, men i stedet nærer den. Folk med sensitiv hud bør bruge en rensemælk hvis formel er mild og fjerner make-uppen mens huden efterlades fugtet og blød.

Hvordan laver man make-up fjerning trin for trin?

Valget af de rette produkter er lige så vigtigt som hvordan man rent faktisk gør det. Statistikkerne er nådesløse og indikerer at over halvdelen af alle kvinder fjerner make-up forkert. Det er et stort problem da forkert eller upræcis make-up fjerning er en nem vej til hudirritationer og problemer såsom akne. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man laver make-up fjerning på den rette måde.

Trin 1. Ansigtsrens

Før du fortsætter med make-up fjerning, så er det nødvendigt at rense huden. Du kan bruge en vaskegel til ansigtet eller lave en såkaldt OCM (metode med olierens med brugen af castorolie og en anden udvalgt olie, f.eks. argan, grape eller jojoba). Dette trin tillader dig at blødgøre og fugte huden så make-up fjerningen vil være nemmere.

Trin 2. Mild men præcis øjenmake-up fjerning

Du skal give øjenområdet mest opmærksomhed, for det er typisk i dette områder at du finder mest kosmetik. Fjerning af øjenmake-up kan gøres med olie, micellar water eller rensemælk. Uanset hvad du vælger, skal du være forsigtigt og undgå at gnide. Fugt vatrondellen med produktet, hold det mod øjenlåget et par sekunder og fjern blidt make-uppen ved at køre vatrondellen mod den ydre øjenkrog. Gentag et par gange ved at bruge rene vatrondeller (så vil du vide om øjenområdet er helt rent).

Trin 3. Make-up fjerning på læberne

Hvis du bruger læbestift, bør du også bruge lidt tid på at fjerne det. Brug en vatrondel og dit foretrukne renseprodukt til make-up fjerning, og fjern læbestiften ved at bruge samme metode som ved øjnene.

Trin 4. Make-up fjerning i ansigtet

Det er tid til at fjerne make-up, eller vaske det, men mere nøjagtigt denne gang. I dette tilfælde, er det en god idé at bruge en gel eller skum til ansigtsvask, da takket være disse kan du præcist fjerne alt der sidder på huden. Mens du er i gang, bør du blidt massere ansigtet for at hjælpe det med at blive helt rent og forberede huden på den næste rutine. En gang om ugen kan du erstatte ansigtsvasken med et eksfolierende produkt til at fjerne døde hudceller og rengøre ansigtet endnu mere præcist.

Trin 5. Toner

Den sidste ting er toneren. Dette trin bliver ofte sprunget over men det er meget vigtigt, da det gennopretter huden med den rette pH. Toneren lindrer ikke bare men forebygger også irritationer og styrer udens funktioner. På samme tid, fjerner den også alle de resterende og usynlige giftstoffer.