Hvordan genopliver man træt hud? Lær 5 nyttige tips her

Træt, mat og livløs – det er de ord kvinder plejer at bruge til at beskrive deres ansigtshud. Toksiner, mange timer foran skærmen og stress er de ting som der kan ødelægge vores hud.

Når man udsættes for disse negative faktorer, så bliver huden ikke bare svagere og mere udsat, men mister også evnen til at genopbygge sig selv. Når det er sagt, så er det klart at vi bør kende et par tricks til at bringe ansigtet til live igen. Se her hvordan du kan genoplive træt hud.

Årsager til kedelig hud

Det er vigtigt at vide hvad der skader din hud. På denne måde kan du bevidst fjerne nogle af de negative faktorer i dit miljø og dermed forbedre din hud. Hvis muligt, så prøv at undgå følgende:

 • ubalanceret kost – din hud har brug for vitaminer der bør leveres gennem kosten, og ikke kun med skønhedsprodukter. De essentielle vitaminer for huden er A, B5, C og E. Derudover, så virker zink til at være ret god til at hådntere mange hud-relaterede problemer.
 • cigaretrøg – huden forværres hurtigt når den påvirker af de giftstoffer som cigaretter er proppet med – den bliver glansløs og meget udsat overfor skader.
 • byforurening – det sted du bor har også betydning på tilstanden af din hud. Forurenet luft, takket være fabrikker og udstødningsgas, som man tit finder i byerne, kan også påvirke din hud.
 • kronisk stress – det er uden tvivl en af de primære faktorer der negativt påvirker hele vores krop, også huden.
 • mangel på fysisk aktivitet/for lidt tid udendørs – når du motionerer, så bliver din hud også trænet. Når din krop bliver stimuleret, så kan den fjerne alt der skader den langt hurtigere.
 • visse lægemidler og sygdomme – i de fleste tilfælde kan vi ikke ændre det, men husk bare på at der er masser af medicin – også håndkøbsmedicin
 • der kan bidrage til at gøre din hud svag og glansløs.

5-TRINS GENOPRETNINGSPLAN FOR TRÆT ANSIGTSHUD

1. Spis sund mad og drik masser af frisk vand

Glansløs og udmattet hud er ofte en konsekvens af vitaminmangel. Tænk lidt over de produkter der bør være inkluderet i din kost. Hvis der er visse fødevarer du ikke bryder dig om, så kan du altid tage kosttilskud der indeholder alle de essentielle ingredienser til din hud. Prøv at give din krop vitaminer fra grupperne B, A, E, C og de værdifulde umættede fedtsyrer.

Frisk mineralvand har selvfølgelig også en stor virkning på din hud. Du bør ikke minimere effekten ved naturlig hydration. Derfor, så prøv at drikke mindst 1,5 liter vand om dagen. Så kan du også stimulere stofskiftet i dit væv.

2. Motioner kroppen og find tid til afslapning

Røde kinder, mere ilt til huden og giftstoffer der fjernes fra kroppen – det er alle de fordele du får når du begynder at motionere regelmæssigt. Dette behøver ikke at være nogen intens træningssession, såsom crossfit eller cardio, da bare en gåtur om aftenen kan udføre jobbet. Det forbedrer også din hud.

Det er også værd at huske, at fysisk aktivitet ikke behøver at optage hele din tid. Selv en kort træningssession i et veludluftet lokale kan hjælpe dig med at øge blodgennemstrøningen og give din hud ilt.

3. Masser huden

En anden god idé der hjælper dig med at øge blodgennemstrømnningen, styrke og nære huden, og accelerere hudens fornyelsesproces er massage. Det skal ikke blot gives til hele kroppen, men også ansigtet og hovedbunden. Din ansigtshud kan lide at blive masseret med en jaderulle, gua sha-plade eller ethvert andet værktøj der er designet specifikt til dette formål. Hvis du ikke har nogen af de her gadgets derhjemme, så kan du selvfølgelig også bruge dine hænder – de er perfekte til at give dit ansigt en daglig massage. bare vælg et tidspunkt der passer dig, fordel en god ansigtsserum eller naturlig skønhedsolie på huden og begynd at massere huden ved at bruge langsomme og blide bevægelser. Hvis du ikke ved hvordan du masserer din trætte hud, så find nogle videoer online.

4. Følg basale regler for hudpleje

Dårlige hudplejevaner bidrager også til at gøre din hud glansløs og træt. Vil du gerne ændre dem? Så følg de nedenstående regler for hudpleje:

 • Vask ikke dit ansigt med alkalisk og dehydrerende sæbe.
 • Hold dig fra at bruge dehydrerende produkter, selv hvis din hud har akne.
 • Undgå solbadning og solarium.
 • Påfør altid solcreme, selv om vinteren.
 • Beskyt din hud mod frysende vejr og vind.
 • Gå udenom giftstoffer og rygerum.
 • Fjern kun make-up med produkter der er lavet til formålet.
 • Brug altid en toner på dit ansigt efter du har fjernet make-up.
 • Fjern døde uhdceller ved at bruge milde scrubs (f.eks. med AHA-syrer)

5. Giv din hud næring ved at bruge gennemtestet kosmetik

De serummer og cremer du bruger skal matche din hudtype. Med anndre ord, så skal du sørge for at dine beautyprodukter passer til træt og skadet ud. Hvilke skønhedsprodukter- og ingredienser bør du lede efter? For eksempel, så virker vitamin C til at være en af de bedste ingrediennser der vil forbedre din hud på ingen tid. Vitamin C er kendt for at lysne huden og efterlade den genopbygget. Det er også et essentielt næringstof der kan udjævne hudtonen og få dig til at se mere frisk ud.

Derudover bør du kigge efter hudplejeprodukter der vil skærme dit ansigt mod frie radikaler som er ansvarlige for accelereret aldring. Denne regel gælder ikke blot ansigtscremer men også micellar lotions, vaskegels og toner.

Når først du begynder på en behandling med vitamin C, så kan du berige den med zink. Du kan selvfølgelig tage kosttilskud hvis du ikke er glad for at spise frisk frugt og grøntsager hver dag. Faktisk er zink endnu en ingrediens der kan hjælpe dig med at bekæmpe frie radikaler. Endelig, så tøv ikke med at behandle din hud med nærende masker der også kan efterlade dit ansigt mere glødende og ungdommeligt.